Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pompeo ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti Santo Domingo’da, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Çavuşoğlu, ABD’de 3 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Joe Biden’ın 7 ay önce verdiği bir röportajda kullandığı ifadelere ilişkin, “Biz böyle dayatmaları kökten reddediyoruz. Türk milletini de tanımayan cahilce yapılmış bir açıklama" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, “Hükümetin, cumhurbaşkanının, kimin değişeceğine milletimiz karar verir. Amerika'dan bir kimse karar veremez" dedi.

Pompeo ile Libya’yı da değerlendirdiklerini ifade eden Dışişleri Bakanı, “Uzmanlar düzeyinde istişarelerimizi devam ettirme kararı aldık" açıklamasında bulundu.

Doğu Akdeniz konusunun da gündeme geldiği toplantıya ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, "Bakan Çavuşoğlu ve Pompeo, Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılması da dahil ortak endişelerinin bulunduğu konuları ele aldı." ifadesine yer verildi.