Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te Kuran'a yönelik eylemlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde bugün kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi.

Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı: Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıyı kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, "Irak’ın Stockholm Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Irak’ın Stockholm Büyükelçiliği önünde bugün kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Stockholm’de 28 Haziran 2023 tarihinde bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan aşağılık saldırının ardından, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinde 12 Temmuz 2023 tarihinde kabul edilen kararla, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar dini nefret olarak tanımlanmıştı. İsveç’ten, BM, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi’ndeki yükümlülükleri başta olmak üzere uluslararası sorumlulukları çerçevesinde, İslam dinine ve milyarlarca inananına yönelik bu nefret suçunun önlenmesi için artık caydırıcı tedbirler almasını bekliyoruz. Türkiye, bu tür saldırıların yaşandığı ülkelerle, İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık alanlarında beraber çalışmaya hazırdır” ifadeleri kullanıldı.

FİDAN TELEFON DİPLOMAMASİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak, Suudi Arabistan ve Mısırlı mevkidaşları ile telefonda ayrı ayrı görüştü.

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Bakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Görüşmelerde İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) harekete geçirilmesi ve alınacak ortak tedbirler ele alındı.