DİSK Ege Bölge Temsilciliği, 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 53’üncü yıl dönümü dolasıyla basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada, “Sendikalarımız, işçi sınıfının birlik ve dayanışmasını büyütmeye devam edecektir” denildi.

DİSK Ege Bölge Temsilciği: Mücadelemizi büyüteceğiz

BİRGÜN EGE 

Ülke tarihinin en büyük direnişlerinden 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 53’üncü yıl dönümü kapsamında DİSK Ege Bölge Temsilciği basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Konak eski Sümerbank önünde yapılan açıklamaya siyasi partiler de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bugün de iktidar ve sermaye eline geçirdiği her fırsatta işçi sınıfının temel haklarına saldırmayı kendisine marifet sayıyor. İşçi sınıfını baskılamaya, sendikal hak ve özgürlükleri engellemeye, toplu sözleşme hakkını gasp etmeye, yandaş sendikaları palazlandırmaya devam ediyor. İnsan onuruna yaraşır bir iş ve insanca yaşam koşullarını sağlayabilecek bir ücret için, mücadele etmek çok daha önemli bir hale geliyor” dedi.

KURTULUŞ ORTAK MÜCADELEMİZDEDİR

Sarı, şunları dile getirdi: “Demokrasi, eşitlik ve haklar ile yüzbinlerce belediye şirket işçisi üyemiz için kadro ve ilave tediye hakkı mücadelemizi de büyütmek en önemli görevimizdir. Bu taleplerimiz ve mücadelemizin başarıya ulaşması; işçilerin dayanışma eksenindeki birlik ve kararlılığıyla mümkündür. Sendikal hak ve özgürlüklerin eksiksiz sağlanması ve insanca yaşayabilmek ancak, işçilerin çabası ve direnci ile olanaklıdır ve bu durumu işçilerin birliği sağlayacaktır.  Sendikalarımız, işçi sınıfının birlik ve dayanışmasını büyütmeye devam edecektir. 53 yıl sonrada kurtuluş birliğimizdedir, kurtuluş ortak mücadelemizdedir, kurtuluş ellerimizdedir.”