DİSK Ege Bölge Temsilciliği, 2021’den itibaren geçerli olacak yeni asgari ücrete ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, asgari ücretin sefalet ücreti olduğuna vurgu yapılarak, “Hesabını sandıkta soracağız” denildi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nden asgari ücret tepkisi: Hesabını sandıkta soracağız

BirGün/EGE

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, 2021 yılı için belirlenen asgari ücretin 2 bin 825 lira 90 kuruş olmasına ilişkin Konak eski Sümerbank önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek, kararı protesto etti.

Bu asgari ücreti reva görenlerden sandıkta hesap soracaklarını belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Asgari ücretle bizim yaşamlarımızı açlık ve sefalet yoksulluğuna ittikleri için hesap soracağız. Korkuyorlar bizden, korkuyorlar sokaklardan kadına yapılan şiddette sokağa çıktığımız için korkuyorlar" dedi.

"Asgari ücreti düşük tutmalarının sebebi, bugün Çalışma Bakanı'nın almış olduğu eğitimdir" diyen Sarı, "Aldığı eğitimi tüm kamuoyuyla paylaşıyorum. Diyor ki Çalışma Bakanı, ben bu eğitimi aldım. Çoklu yoksullaştırma programı yani Türkiye’de bütün insanları yoksulluk içinde bir programa dahil ederek, bu programı hayata asgari ücretle geçirmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Sarı, açıklamasına şöyle devam etti: "Ben buradan sesleniyorum; 2020 yılı sahte diploma yılları oldu. Sahte diplomalarla kamu bankalarından ballı maaş alanların yılı oldu. 2020 yılı sizin asgari ücretten vergi verdiğiniz yıl olurken, Milli Piyangodan sıfır vergi oldu. 2020 yılı çiftçilerin mazotlarında indirim yapılmazken pırlantada sıfır vergi oldu. Ama biz bunu ne bugün unutacağız ne yarın unutacağız. AKP iktidarından hesabı sandıkta soracağız."