DİSK Genel Başkanı Beko: Polis anons yapmadı, saldırı talimatını veren Erdoğan’dır!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, polisin İçi Bayramı’nda Beşiktaş’a gelerek Taksim Meydanı’na yürümek isteyen sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerine anons etmeden, TOMA’ya atılan bir pet şişeyi bahane göstererek saldırdığını söyledi.

KESK ve TMMOB'un da dahil olduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi adına dün yaşanan polis saldırılarıyla ilgili basın toplantısında konuşan Beko “Polis, anons yapmadan saldırdı. Saldırı talimatını veren Tayyip Erdoğan'dır” dedi.

Polisin sadece sendika üyeleri ve yurttaşlara değil, CHP ve HDP milletvekillerine de “acımasızca saldırdığını” anlatarak, “TOMA'ya pet şişe atılmış! Görmedim ama zırhlı araca ne yapabilir. Karşılığı bu işkence midir? Hesabını soracağız!” ifadelerini kullandı.

2010’da Taksim Meydanı açıldığında hiçbir saldırı yaşanmadığını da vurgulayan Beko, ekledi: “1 Mayıs'ta aldığınız güvenlik önlemlerini keşke inşaatlarda ve madenlerde işçi sağlığı ve iş güvenliği için alsaydınız!”


GÖZALTINA ALINANLAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN
Alanda polisle müzakerelere katılan ve saldırı sırasında gazdan etkilen Beko ayrıca Taksim'in yasaklanması ve polis saldırısıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti. Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması ve yasağın kaldırılması için çağrıda bulunan Beko, “1 Mayıs'ta Taksim'i yasaklamak, bu yağma, talan ve ölüm düzeninin gayri meşruluğunun ilanıdır! 1 Mayıs'ta Taksim'i yasaklamak Soma'da ölen işçinin yakınlarına atılan tekmedir! 1 Mayıs'ta Taksim'i yasaklamak, 1 Mayıs 1977'de canlarımızı alan kontrgerillanın aklanmasıdır!” diye konuştu.

Beko ayrıca Disk olarak seçimlerde “İşçi ve emekçileri emekten, barıştan, özgürlükten, demokrasiden yana partilere oy vermeye çağıracaklarını”söyledi.


PORTAKAL GAZI TEPKİSİ
Bu arada Beko polisin kullandığı silahlarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Dün başta Kurtuluş olmak üzere birçok yerde polisin, turuncu katkı maddesi nedeniyle “Portakal gazı” diye bilinen ve son derece zehirli olan gaza başvurduğu fotoğraflara net bir şekilde yansımıştı. Bu silahların kullanılmasını ağır bir dille kınayan Beko, “ABD ordusunun Vietnam halkına karşı kullandığı silahlar bugün AKP tarafından bize karşı kullanılıyor! Halkımız kanser riskiyle karşı karşıya” dedi.

Taksim yolunda faşizm ve direniş