DİSK Başkanlar Kurulu, Bursa’da temsilciler kurulu toplantısı yapıp hayat pahalılığına karşı bildiri dağıtımı yaptı. Asgari ücret tartışmalarına değinen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu derhal toplanmaya çağırdı.

DİSK'ten asgari ücret çağrısı: Ücrette yaşanan gerilemeye karşı artış yapılmalıdır

OSMAN ÇAKLI

DİSK, 1 Mayıs için start verdi. Bugün Genel-İş Bursa Şubesi’nde bir araya gelen başkanlar kurulu iş yeri temsilcileri basın açıklaması öncesinde işçilerle toplantı yaptı. Toplantı sonrası DİSK üyeleri Kent Meydanı’ndan Osmangazi metrosuna kadar bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Bursa’daki etkinliğe DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

‘ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM ERİDİ’

Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapan DİSK Genel başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye zor bir dönemden geçtiğini söyledi. “Gelirlerimizin, ücretlerimizin daha fazla gerilediği, alım gücümüzün olağan üstü şekilde düştüğü bir dönemi yaşıyoruz” diyen Çerkezoğlu, Türkiye’nin bugün temel sorununun işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığı olduğuna dikkat çekti.

Asgari ücrete aralık ayında yüzde 50 artış yapıldığını hatırlatan Çerkezoğlu, “Büyük müjde olarak sunuldu bu. Fakat yapılan zamlar ve yüksek enflasyon karşısında yapılan zammın bir değeri kalmadı. Böylesi bir süreçte, başta asgari ücret olmak üzere bütün ücretlerde iyileştirme yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon bile yüzde 55, resmi gıda enflasyonu yüzde 65. Biz işçi emekçiler olarak gerçek enflasyonun ne olduğunu her gün yaşayarak görüyoruz. Korkunç bir pahalılık ve yoksullukla baş etmeye çalışıyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu derhal toplanıp, asgari ücrette yaşanan gerilemeye karşı artış yapılmalıdır” diye konuştu.

Çerkezoğlu, Türkiye’nin genel sorunlarına vurgu yaparak, zamların geri alınması, EYT sorununun çözülmesi, KDV’nin kaldırılması, vergilerde düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.