Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde işçi ölümlerini ve maden kazalarını protesto etmek isteyen 17 DİSK üyesi polis tarafından gözaltına alındı

DİSK üyeleri Çalışma Bakanlığı’nı mühürledi: 17 gözaltı

Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında 18 maden işçisine henüz ulaşılmamasına ve işçi ölümlerine dikkat çekmek isteyen DİSK üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne geldi. ‘Çalışma Bakanı istifa, Çalışırken ölmek istemiyoruz’ yazılı pankart asan  DİSK üyeleri, ‘Üreten biziz yöneten de biz olacağız, işçi katili bakan istifa’ sloganları attı.

İşçiler adına konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman, son yıllarda Soma’da yaşamını yitiren 301 maden işçisi ve diğer iş kazalarına ölen işçilerin sorumlusu olarak Çalışma Bakanı sorumlu gösterildi. Açıklamanın ardından Bakanlık girişine ‘İşçilerin can güvenliğini sağlamayan T.C. Çalışma Bakanlığı işçiler tarafından mühürlenmiştir’ yazılı pankart asan 17 üye polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların bir kısmı ekip araçlarına bindirildi ancak araçların yeterli gelmemesi üzerine işçilerden bazıları kelepçelenerek yerde bekletildi.

DHA