İstanbul’da İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının yaşandığı yere karanfil bırakan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bu katliamlarla yaratılmaya çalışan korku iklimine teslim olmayacağız" dedi.

DİSK yönetimi İstiklal Caddesi’nde: Korku iklimine teslim olmayacağız

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki heyet, İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırının yaşandığı yere karanfil bıraktı.

Çerkezoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın yaşandığı noktanın bir insanlık suçuna tanık olduğunu belirterek, "Buradan bir kez daha bu insanlık dışı, halk düşmanı katliamı lanetliyoruz” diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Arzu ÇerkezoğluDİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu

Katliamlara asla alışmayacaklarını vurgulayan Çerkezoğlu, şöyle konuştu:

"Bu katliamlarla yaratılmaya çalışan korku iklimine teslim olmayacağız. Bilinsin ki her zaman hakikatin ve adaletin takipçisi olacağız. Burada yitirdiğimiz arkadaşlarımıza, çocuklarımıza sözümüz olsun ki DİSK olarak her zaman ve her yerde katliamlara ve savaşlara karşı duracak ve her zaman, her dönemde insana, emeğe ve yaşama sahip çıkacağız. Yine sözümüz olsun ki bu ülkede, bu topraklarda adaletin, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, emeğin Türkiye'sini hep birlikte kuracağız. Tekrar başımız sağ olsun."

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından yürütülen soruşturmada daha önce 51 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Aralarında İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan Ahlam Albashir'in de bulunduğu 49 kişi geçen perşembe günü adliyeye sevk edilmişti. 49 şüpheliden 17'si tutuklanmış, 3'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 29'unun ise sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

Soruşturmanın devamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü dün adliyeye sevk edilmiş, 2'si tutuklanmış, 1'i serbest bırakılmıştı.