Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde, altın aramak için yapılan sondaj çalışması için köy adeta abluka altına alındı. Çalışma, 200’ye yakın jandarma ve TOMA eşliğinde başlatıldı. CHP’li Hakverdi, “Halkı hiçbir şekilde yaklaştırmıyorlar. Şirket çalışmalarına başlamış oldu” dedi

Divriği’de abluka altında sondaj!

UĞUR ŞAHİN

Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyü, sondaj çalışması için ‘abluka altına’ alındı. Maden rezervlerini tespit etmek amacıyla yapılan sondaj çalışması, sabah saatlerinde başladı. Ancak bölge sakinleri, altın aramak için yapılan sondaj çalışmasına ‘siyanür’ riski nedeniyle karşı çıkıyor. Yöre sakinleri daha önce ekiplerin bölgeye girmesine izin vermemişti. Bugün başlatılan sondaj çalışmasına köye, 200’e yakın jandarma, TOMA ve iş makineleri getirildi. Köylüler ise bölgeye yaklaştırılmıyor.

Şirket çalışmalara başladı

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, şunları söyledi: “Bu sabah, bir şirket siyanürle altın arayabilsin diye sondaj çalışması yapmak için Divriği Mursal Köyü, TOMA’lar ve yüzlerce kolluk kuvveti ile abluka altına alındı Şirket de sondaj çalışmalarına başladı. 1 ay önce de gelmişlerdi. Halkın tepkisi ile erteleme kararı alınmıştı. Bu sabah yine gelmişler, saat 5 gibi, 200 jandarma eşliğinde. Ve beraberinde TOMA’larla. Halkı hiçbir şekilde yaklaştırmıyorlar. Şirket çalışmalarına başlamış oldu. Ancak burası tarihi bir yer. Nüfus olaraksa daha çok solcuların ve Alevilerin nüfusunun yoğunlukta olduğu bir yer. Divriği’nin de en büyük köyü.”

divrigi-de-abluka-altinda-sondaj-505916-1.