Divriği Kültür Derneği’nin düzenlediği 36. Pilav ve Kültür Şenliği bu yıl doğal yaşam savunucuları ve ekoloji platformlarına atfedildi. Şenliğin onur konuğu ise Boğaziçili akademisyenler olacak

Divriği Kültür Derneği 36. Pilav ve Kültür Şenliği’nde onur konuğu Boğaziçili akademisyenler

Divriği Kültür Derneği Geleneksel 36.Pilav ve Kültür Şenliği 12 Haziran 2022 Pazar günü Fatih Çeşmesi tabiat parkı, Kemerburgaz’da gerçekleşecek.

Dernek, bu yıl yapılacak olan şenliği doğal yaşam savunucularına ve ekoloji platformlarına atfettiğini duyurdu. Şenliğin bu yılki onur konukları ise 500 günü aşkın süredir nöbet tutan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri oldu.

Divriği Kültür Derneği’nden şenliğe ilişkin yapılan açıklamada, “Derneğimiz, ülkemizin içinde bulunduğu anti-demokratik uygulamalara ve doğanın rant uğruna yok edilmesine karşı her zaman, her koşulda demokratik mücadele zemininde benzer kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisindedir. Bu kapsamda bu yıl yapılacak olan 36.Pilav ve Kültür Şenliğimizi, ekosistemin sürdürebilirliği için mücadele eden doğal yaşam savunucusu tüm insanlarımıza, ekoloji platformlarına atfediyoruz. Onur konuklarımız ise, Türkiye' de laik, demokratik, bilimsel eğitimi Boğaziçi Üniversite'sinde savunmak için nöbet tutan BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ olacaktır” denildi.

36. Pilav ve Kültür Şenliği’ne bu yıl sanatçılar Oğuz Aksaç, Adem Aslandoğan, Sasa, Yola Düş, DKD Kadın Korosu katılacak. Şenlikte çocuk atölyeleri, oyun parkurları, el sanatları, sergiler, kültür sanat etkinlikleri, yazarlar, şairler, söyleşiler gibi birçok etkinlik yer alacak. Şenliğin sunumunu ise Orhan Aydın ve Helin Metin üstlenecek.