Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır Sur’daki “Hafıza Odası” adlı sergisini protesto eden bir grup, renkli tabutları surlardan aşağı attı.

Diyabakır’da ‘Hafıza Odası’ sergisini protesto eden grup, renkli tabutları surlardan aşağı attı

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliği ve Pilevneli Galeri sunumu ile Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda 16 Ekim’de açıldı.

Rudaw’ın aktardığına göre dün sergiyi protesto eden bir grup ise “Amed uyuma hafızana sahip çık” sloganıyla Keçi Burcu'nda yer alan temsili tabutlardan bir kaçını aşağı attı.

Kendisini “Amed Gençlik İnisiyatifi” diye tanımlayan grubun üyeleri, İYİ Parti lideri ve Türkiye eski İçişleri Bakanı Meral Akşener’in sergiye çelenk gönderdiğini ifade etti.

Serginin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’li Sırrı Sakık, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdıl Dara Odabaşı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, iş insanı Ayşe Boyner, Kazakistan Halk Meclisi üyesi Narin Nadirova, İsveç'in İstanbul Konsolosu Peter Ericson gibi siyaset, iş, sanat ve medya dünyasının tanınan isimleri katılmıştı.

Sergi, 31 Aralık 2021 tarihine kadar sürecek.