Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne yapılan caminin temel atma töreninde konuşan Diyanet Başkanı Ali Erbaş, "Kütüphanelerimizin bol bol olması lazım," diyerek cami temelini attı.

Diyanet Başkanı Erbaş: Biz ilmi üretmişiz, Batı bizden almış. Biz de bugün Batı'dan alıyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Camisi'nin temel atma töreninde konuştu.

Erbaş, "Kütüphanelerimizin bol bol olması lazım. Daha çok kütüphanemizin olması lazım. Tarihimize baktığımız zaman ne zaman ki ilimle, irfanla, bilgiyle, hikmetle, kitapla, kütüphaneyle uğraşmışız o zaman ilerlemişiz. Dünyanın farklı bölgelerinde karanlık çağlar yaşanırken biz dünyanın en aydınlık çağını yaşamışız. 8'inci yüzyıldan 18'inci yüzyıla kadar dünyayı ilimle, bilgiyle aydınlatmışız. İbni Sinalar, Farabiler, İbni Rüşdiler, Molla Güraniler, Molla Fenariler, Akşemseddin Hazretleri, Ali Kuşçular, ilimde, irfanda hep önde olmuşlar. Sadece dini ilimlerde değil tabii ilimlerde, fen ilimlerinde de biz en ileri olmuşuz." dedi.

Erbaş, "Çin'de de olsa alınız. Değerlidir öyle mi? Onun için biz ilmi üretmişiz. Batı bizden almış. Ne kadar güzel. Biz de bugün Batı'dan alıyoruz. Bu da güzel. İlim nerede olursa olsun. Mutlaka birbirinden insanların dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun istifade etmesi lazım. Ama intihal yapmamak lazım." diye konuştu.