Koronavirüs ile mücadele sürecinde ‘salgın tanımayan’ kararlara imza atan ve 15 Haziran’da Kuran kurslarını açmaya hazırlanan Diyanet, dün de ihtisas merkezlerinde yüz yüze eğitime başladı

Diyanet hızlı ‘normalleşiyor’

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Koronavirüs ile mücadele sürecinde tartışmalı kararlara imza atan Diyanet’in salgın dinlemeyen uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. MEB, salgın nedeniyle eğitim-öğretim yılını sona erdirme kararı alırken yatılı Kuran kurslarını 15 Haziran’da açmayı planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de ihtisas merkezleri için harekete geçti. İhtisas merkezlerinin 20-24 Temmuz tarihleri arasındaki dönem sonu sınavlarına kadar yüz yüze eğitim yapacağı bildirildi.

Müftü ve vaiz yetiştirilmesi amacıyla kurulan Diyanet’e bağlı 10 dini yüksek ihtisas merkezi dün yüz yüze eğitime başladı. Beş hafta sürecek yüz yüze eğitimler kapsamında 637 kursiyerin eğitim alacağı duyuruldu.

SOSYAL MESAFE

Diyanet Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, “Yüz yüze eğitimde alınacak tedbirler” konusunda dini yüksek ihtisas merkezlerine yazı gönderdi. Yazıda, derslerin sosyal mesafe gözetilerek gerçekleştirileceği belirtilerek, “Sağlık Bakanlığı’nca salgına karşı belirlenen 14 kuralın yer aldığı afişler, kursiyerlerin görebileceği yerlere asılacak” dendi.

HER ADIMI TARTIŞILDI

Diyanet, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadele sürecinde çok sayıda tartışmalı kararı hayata geçirdi. Salgının henüz başında, umrecilerin ülkeye girişlerinde zafiyet yaşanmasında rol oynayan kurum, yalnızca belirli kişilerin katıldığı, “VIP Cuma namazı” ile de tepki çekti. Dün ihtisas merkezlerinde yüz yüze eğitime başlayan Diyanet’in bir önceki hamlesi ise yatılı Kuran kurslarını açma hazırlığı oldu. Yatılı Kuran kurslarının 15 Haziran’da eğitime başlaması bekleniyor.