Diyanet İşleri Başkanlığı personeline okulların kapısı bu kez de Kütahya’da açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük arasında protokol imzalandı.

Diyanet ile 'eğitim' alanında imzalanan anlaşmalara yenisi eklendi: Müftülükle işbirliği

Mustafa BİLDİRCİN

Diyanet İşleri Başkanlığı ile eğitim alanında imzalanan işbirliği anlaşmalarına bir yenisi daha eklendi. Milli Eğitim Bakanlığı yöneticileri, “Ortaokul ve lise çağındaki gönüllü öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin benimsetilmesi” amacıyla Kütahya Müftülüğü temsilcileriyle masaya oturdu. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından taraflar arasında, “Eğitimde İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Protokole göre, din eğitimi ve öğretimi faaliyetlerinde milli eğitim müdürlüğü ile müftülük ortak çalışmalar yürütecek. İl müftülüğü bünyesinde yürütülen gençlik hizmetleri için görevlendirilen Diyanet’e bağlı gençlik koordinatörleri, il milli eğitim müdürlüğüne bağlı görevlilerle koordineli olarak öğrencilere yönelik etkinlikler düzenleyebilecek.

PROTOKOLLERİ KABUL ETMİYORUZ

Protokolü BirGün’e değerlendiren Öğrenci Veli Derneği Başkanı Ömer Yılmaz, şunları söyledi:

“Öğrenci velileri olarak son dönemde alınan kararlar ve çeşitli tarikat ve cemaatlerin yurtlarında gelişen olaylar biz velileri çok derinden üzmüş ve kaygıya sevk etmiştir. Tüm bu olan gelişmelerin ışığında Diyanet ile yapılan, yapılacak hiçbir protokolü kabul etmiyoruz. Eğer ısrarla bu protokoller hayata geçirilmeye çalışılırsa ilgili kişilere veya kurumlarla ilgili yargı yoluna başvurma hakkımızı saklı tutuyoruz. Çocuklarımızın laik, bilimsel ve kamusal eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız sahipsiz değildir.”