Toplantılar için beş yıldızlı otelleri tercih eden Diyanet, kentte âdeta kamp kurdu. Başkanlık, Antalya’daki lüks tesiste art arda toplantılar düzenledi.

Diyanet’in toplantıları çok yıldızlı

Mustafa BİLDİRCİN

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lüks düşkünlüğü devam ediyor. Diyanet, Antalya’daki lüks otelde peş peşe toplantılar yaptı. 2-7 Kasım’daki Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Seminer Toplantısı ile 14-16 Kasım’daki Merkez Birimleri İstişare Toplantısı aynı otelde gerçekleştirilirken Ali Erbaş’ın da katıldığı toplantıların ikinci ayağına Diyanet personelin ailesi de davet edildi.

Yüksek maliyetli harcamaları arasında beş yıldızlı otellerdeki toplantılar büyük yer tutan Diyanet İşleri Başkanlığı, Antalya’da adeta kamp kurdu. Başkanlığın, 2 Kasım’da başlayan ve 7 Kasım’da sona eren Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Seminer Toplantısı ile 14 Kasım’da başlayan ve iki gün süren Merkez Birimleri İstişare toplantısı için Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Antalya’daki lüks tesisi tercih edildi.

ERBAŞ GÜNLERCE KENTTE KALDI

14-16 Kasım dönemlerinde gerçekleştirilen Merkez Birimleri İstişare Toplantısı’na Diyanet personelinin aileleri de katıldı. Başkanlığın internet sitesinden toplantılara yönelik herhangi bir paylaşım yapılmaması dikkati çekerken bir hafta arayla gerçekleştirilen iki toplantıya da katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, kentteki gençlik merkezi ve Kuran kursu açılışları ile birlikte günler boyunca kentte kaldığı belirtildi.

Öte yandan Başkanlık, Haziran 2021’de, “Alkolsüz her şey dahil” konseptiyle hizmet veren Antalya’daki bir beş yıldızlı otel ile indirim protokolü imzaladı. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ile ailelerine yüzde 18 oranında indirim sağlanmasına yönelik anlaşmanın yapıldığı otelin deniz manzaralı odasında bir günlük konaklama fiyatı, Diyanet’e özel 929 TL olarak belirlendi.

***

Lüks otel sevdası

Yurttaşlara, “Lüksten ve şatafattan kaçınma” uyarısında bulunan Diyanet, 2020 ve 2021 yılında gerçekleştirdiği çok sayıda toplantıyı beş yıldızlı otelde düzenledi. 2020 yılındaki, “Eğitim Görevlileri Semineri” ve “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri” için beş yıldızlı otelleri tercih eden idare, Haziran 2021’deki, “Meal Yazım Stratejileri Çalıştayı” için de beş yıldızlı otelle anlaştı.