Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma günleri camilerin kapatılması ve sela okunmaması kararı aldı. Öte yandan konuyla ilgili olarak olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan destek istendi

Diyanet İşleri Başkanlığı: Cuma günü camiler kapatılacak, sela okunmayacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüsün yayılma tehlikesine karşı Cuma günü camilerin kapalı tutulmasına ve Cuma namazı için sela okunmamasına karar verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzası ile 81 il müftülüğüne gönderilen karar yazısında, “Farklı görüşe sahip bazı kişilerin, vatandaşlarımızın dini hassasiyetlerini istismar ettiği ve camilerimizde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediği tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bilhassa yaşlıların can güvenliğinin sağlanmasının hedefllendiği bildirilen yazıda, "Muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur” denildi.

cuma-gunu-camiler-kapatilacak-sela-okunmayacak-703041-1.

Cuma günleri camilerin kapatılması ve sela okunmaması yönünde karar alan Diyanet, "Muhtemel olumsuzlukların önüne geçilmesi" için emniyet müdürlükleri ve jandarmadan destek istedi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak imzası ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderilen yazıda, "Camilerimizde ve çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması hususunda gereğini rica ederim" denildi.

diyanet-isleri-baskanligi-cuma-gunu-camiler-kapatilacak-sela-okunmayacak-703095-1.