DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünde kentte çıkan olaylara...

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünde kentte çıkan olaylara güvenlik güçlerinin müdahalesini, İsrail"in saldırılarına uğrayan Gazze"ye benzetti. Tuğluk ve Baydemir düzenlendikleri basın toplantısında, İsrail’in Gazze’de bir eve attığı gaz bombası görüntüleriyle, Diyarbakır’da parti binalarına atılan gaz bombaları görüntülerini sinevizyondan gösterdi.

Polis, Diyarbakır’da yapılan yürüyüşe izin vermemiş ve gaz bombalı coplu müdahale bulunmuştu. Aysel Tuğluk ile yürüyüşe izin vermeyen polis müdürleri arasında sert tartışmaların yanı sıra itişmeler de olmuştu. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu izin vermesi için telefonla arayan Osman Baydemir"le Vali arasında da tartışma yaşanmıştı.

Sinevizyon gösterisinde İsrail askerlerinin Gazze’de bir eve attığı gaz bombası görüntüleri ile Diyarbakır’da DTP binasına atılan gaz bombasından etkinlenen kadın ve çocukların görüntüleri ekrana getirildi. Ekrana, Baydemir’in Vali Mutlu ve polis müdürleriyle yaptığı görüşmeler de yansıtıldı.

 

GÖRÜNTÜLER ERDOĞAN"A GÖNDERİLECEK

Baydemir, 15 Şubat’ta zulme tanıklık ettiklerini belirterek şunları söyledi :

“Bu vicdansızlıktır. Yaşadığımız gerçekleri Türkiye kamuoyuna anlatmak için burada toplanıyoruz. İzlediğimiz görüntüler, zalimane uygulamanın görüntüleridir. DTP il binasına gaz bombaları atıldı. Burası Filistin değil. Hitler"in gaz odası da değildi. Diyarbakır DTP il binasıydı. Biz siyaset yapıyoruz. Ama bu ülkede Kürt sorununun bedeli kadınlara, çocuklara ödettirilmemeli. Bu görüntüleri Acele Pasta Servisi ile Başbakan’a ve milletvekillerine göndereceğiz. Başbakan ne diyecek acaba? Yine tek devlet diyecek, yine tekleyecek. AKP tabela partisi haline gelecektir.”

 

"BAŞBAKAN ÇÖZÜM PAKETİ İLE GELSİN"

Aysel Tuğluk da, Cumartesi günü Diyarbakır’a gelerek miting düzenleyecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. “Başbakan Erdoğan’ın halka ne söyleyeceğini merak ediyorum” diyen Tuğluk, şöyle konuştu: “Başbakan, 2005 yılında Diyarbakır’da “Kürt sorunu benim sorunumdur’ açıklamasını yaptı. Sonra orduyla uzlaşarak savaş politikasını devam ettirdi. Halkımız bu politikalara karşı, Başbakan’ın buraya gelişine itibar etmeyecektir. Keşke çözüm paketiyle Diyarbakır’a gelse. Umut ediyoruz ki, seçim sonrası barışçıl ve demokratik çözümün öne çıktığı bir süreç gelişir.”