Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Diyarbakır’da yıkılma tehlikesi nedeniyle 9 katlı Altınkaya Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı.

Diyarbakır'da çökme tehlikesi olan apartman yıkıldı
Fotoğraf: DHA

Diyarbakır’da, Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri merkezli meydana gelen iki büyük depremde ağır hasar alan bir apartmanın yıkım işlemleri tamamlandı.

İHA'nın aktardığına göre, 7,7 ve 7,6'lık depremlerden etkilenen 10 ilden biri olan Diyarbakır'da 7 apartman enkaz haline geldi.

Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi 337. Sokak'ta Ninova Park AVM yanında bulunan ve çökme tehlikesi olan 9 katlı Altınkaya Apartmanı güvenlik güçleri tarafından alınan önlem ve yapılan çağrı sonrası boşaltıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ ekipleri tarafından acilen yıkılma kararı çıkan apartmanın yıkımı tamamlandı.

Apartmandan gelen sesler üzerine yıkılma tehlikesi olduğu tespit edilen binanın yan tarafında bulunan binalar boşaltılırken apartmana yaklaşık 50 metre mesafede bulunan alışveriş merkezi de güvenlik amacıyla tahliye edilmişti.

Apartmanın Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunun hemen yakınında olması nedeniyle trafiğe kapatılmıştı.

Fotoğraf: DHAFotoğraf: DHA

Diyarbakır’da toplam 16 bin 759 binada 197 bin 66 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı. 354 binada yer alan 4 bin 980 bağımsız birimin acil yıkılması gereken ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edildiği tespit edildi.

371 binadaki 6 bin 58 bağımsız birimin orta hasarlı, 3 bin 466 binada bulunan 54 bin 583 bağımsız birimin az hasarlı, 11 bin 31 binadaki 123 bin 655 bağımsız birimin ise hasarsız olduğu tespit edildi.

Fotoğraf: DHAFotoğraf: DHA