Gazeteci yazar Murat Yetkin, bugün kaleme aldığı yazısında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretini ve araştırma şirketi Rawest'in gerçekleştirdiği seçim anketine yer verdi. Yazıda CHP’nin bölgedeki oy oranını yüzde 10’a çıkardığı yönündeki ifadeler dikkat çekti.

Diyarbakır merkezli araştırma şirketi: CHP’nin kentteki oyu yüzde 2’den yüzde 10’a çıktı

Gazeteci Murat Yetkin, bugün kü yazısında, Diyarbakır merkezli Rawest Araştırma Şirketi'nin gerçekleştirdiği seçim anketine yer verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini ve araştırmanın verilerini yazısında değerlendiren Yetkin, CHP’nin bölgede yüzde 2 olan oy oranının yüzde 10'a yükseldiğini ifade etti.

CHP'nin oylarının bölgede arttığını ileri süren Yetkin, yetkinport.com'da yayımlanan yazısında, "Diyarbakır Merkezli araştırma şirketi Rawest, 2018 seçimlerinde yüzde 2 civarında olan CHP oy oranının yüzde 10 civarına çıktığını ve yavaş da olsa arttığını tahmin ediyor. CHP’nin Diyarbakır İl Başkanı bir sağlık çalışanı, hemşire Gönül Özer. O da iddialı 'Bir milletvekili kesin çıkaracağız, ikincisini de garantilemeye çalışıyoruz' diyor. Bu iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını seçimler gösterecek" ifadelerine yer verdi.

Murat Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Gençosman Killik CHP Gençlik Kolları Başkanlığına birkaç ay önce seçilmiş. Daha önce Konya Gençlik Kolları başkanıymış. Muhafazakâr bir aileden geliyor, avukat, hitabet gücü yüksek. Toplantıda söz alan başörtülü bir genç onun varlığının gözlerindeki “Din düşmanı CHP” algısını yıktığını söyledi Kılıçdaroğlu’nun yüzüne.

Killik bölgedeki siyasi durumu şöyle tahlil ediyor:

“Önümüzdeki seçimde 6 milyon 300 bin kişi ilk defa oy kullanacak. Türkiye’nin en genç nüfuslu 10 ili Doğu ve Güneydoğuda. Şanlıurfa’nın yaş ortalaması 20,1.

“Diyarbakır’dan önce Şırnak’taydım. 200 kadar arkadaşımızla güzel bir toplantı yaptık. Daha önce hiç yoktuk. Tabanda çalışıyor, beraber yapacağız diyoruz.

Diyarbakır Merkezli araştırma şirketi Rawest, 2018 seçimlerinde yüzde 2 civarında olan CHP oy oranının yüzde 10 civarına çıktığını ve yavaş da olsa arttığını tahmin ediyor. CHP’nin Diyarbakır İl Başkanı bir sağlık çalışanı, hemşire Gönül Özer. O da iddialı ‘Bir milletvekili kesin çıkaracağız, ikincisini de garantilemeye çalışıyoruz’ diyor. Bu iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını seçimler gösterecek.

Ancak söyleyebileceğim şu ki, CHP artık sadece Genel Merkez’de değil tabanda siyaset yapmaya başlamış. Bu açıkça gözlenebiliyor."