Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyeleri polis ablukasında!


İçişleri Bakanlığı’nın görevden alma ve kayyum kararından sonra Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlıkları polis ablukasına alındı. Daha sonra Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyesi binalarına polis baskın düzenledi. Önce zırhlı araç ve çok sayıda polisle ablukaya alınan ve daha sonra kapıları kırılan belediye binalarında aramalar başlatıldı. 31 Mart seçimlerinin ardından kaldırılan polis bariyerleri yeniden konuldu.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun kayyum olarak atanmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kapıları polislerce kırılarak baskın düzenlendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi binasına da, Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın kayyum olarak atanmasının ardından polis baskın yaptı. Çok sayıda zırhlı araç ve TOMA ile abluka altına alınan belediye binasına giriş çıkışlara da izin verilmediği bildirildi. Belediye binasında tüm odalarda aramalar yapıldı.

Belediye binasının etrafında 31 Mart seçimlerinin ardından kaldırılan polis bariyerleri de yeniden konulmaya başlandı.

DİYARBAKIR'DA POLİS SALDIRISI

İleri'de yer alan habere göre; Kayyum atamalarına karşı Diyarbakır Belediyesi'ne yürümek isteyen milletvekilleri ve eş başkanlar Ofis önünde polis tarafından engellendi. Bu esnada kayyumu protesto etmek için belediye önünde toplanan yurttaşlara polis saldırdı. Belediye binasını abluka altına alan polis, protestoculara TOMA'dan su sıktı.

VAN'DA POLİS SALDIRISI

Van'da kayyum atamasının ardından belediye binasına yürümek isteyen HDP'lilere polis müdahale etti. Aralarında HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, görevden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı'nın da bulunduğu yaklaşık 30 HDP'li, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki belediye binasına yürümek istedi. HDP'li grubun yolu, belediye binasına 30 metre kala polisler tarafından kesildi.

Zırhlı araçlar ile barikatın bulunduğu noktada, HDP'li Vekil Orhan ile polis amiri arasında tartışma yaşanırken; polis, kayyumu protesto etmek isteyen HDP'lilere saldırdı.