Dicle Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi'nin öğrencileri kuruluş yıldönümünde YÖK'ü protesto ederek, özerk, bilimsel ve anadilde eğitim istedi.

Diyarbakır ve Adana'da YÖK protestosu

Dicle Üniversitesi öğrencileri, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluş yıldönümünü protesto etti. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler, "Parasız bilimsel anadilde eğitim özerk üniversite için YÖK kaldırılsın" pankartını açarak, slogan attı.

DİHA'nın haberine göre; öğrenciler adına konuşan Şahin Sel, darbe geleneğini sürdüren uygulamaların bugün de hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekerek, üniversitelerde en ufak hak arayışının dahi şiddetle bastırıldığını belirtti. YÖK'ün 34 yıl boyunca bilim üretmekten öte sadece sermayeye temsilcilerinin yer aldığı konseylere ucuz iş gücü sağlayan bir araç olarak işlev gördüğünü belirten Sel, "Sermaye için değil, toplum için bilimi savunuyoruz" dedi.

Rektörlerin üniversitelerde polise kalkan olup, varlığını meşrulaştırıcı rol oynadığına işaret eden Sel, üniversitelerde polisleri istemediklerini ve merkezden atanmış değil seçilmiş rektör istediklerini vurguladı.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NDE FORUM
Adana'da Çukurova Üniversitesi öğrencileri, YÖK'ün kuruluş yıldönümünü protesto etmek amacıyla üniversitenin R1 alanında forum düzenledi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı formda öğrenciler, YÖK'ün bu güne kadar üniversite ve öğrenciler üzerindeki baskıları ve öğrencilerin YÖK'e karşı nasıl bir mücadele yürüttüğü anlatıldı.

Öğrenciler, yarın üniversite yapılacak olan YÖK protesto yürüyüşüne çağrı amaçlı el ilanı dağıttı.