Diyarbakır Valiliği, motosikletli yunus polislerine çarpıp kaçan 17 yaşındaki ehliyetsiz araç sürücüsünün darp edildiği iddialarıyla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Diyarbakır’da 'polis şiddeti' iddiasına valilikten soruşturma
Fotoğraf: AA

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarında 17 yaşındaki bir çocuğun kullandığı araç motosikletli yunus polisine çarptı.

Kazada polis memuru hafif şekilde yaralanırken, araç sürücüsü ise olay yerinden kaçtı.

Daha sonra yakalanan araç sürücüsü 17 yaşındaki E.E’nin gözaltına alındıktan sonra polisler tarafında darp edildiği iddia edildi.

İddiaların ardından Diyarbakır Valiliği soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"20.03.2024 günü Kayapınar Fırat Bulvarında bir araç, Motosikletli Yunus personeline çarparak kaçmıştır. Olaya karışan araç sürücüsü ve bir şahıs yakalanmış, bir şahıs da aranmaktadır.

Yunus personeli BTM ile giderilebilir şekilde yaralanmış ve taburcu olmuştur. Ehliyetsiz yaşı küçük şahıslardan 2007 doğumlu R.M. de kazadan mütevellit herhangi bir yaralanma söz konusu değildir. 2007 doğumlu E.E'nin baş kısmında basit tıbbi müdahele ile giderilebilir, birkaç kesi ve yüzeysel çizik şeklinde rapor verilmiş ve taburcu olmuştur.

Kaza sonrasında olay yerinden kaçan E.E, yakalama ve Çocuk şubeye getirilme esnasında polisler tarafından darp edildiğini iddia etmekte olup, konu hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."