Sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdi. Pişkin'in daha önce tehdit edildiğini söylediği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Diyarbakır'da "Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin, İstanbul Fatih'te tartıştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, saat 14.00’da Fatih Cerrahpaşa Kocamustafapaşa Caddesi üzerinde bulunan bir dükkanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da Ulu Camii’ndeki konuşmalarıyla tanınan ve "Ramazan hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin, dükkanında bilinmeyen bir sebepten dolayı bir kişi ile tartıştı. İsmi henüz öğrenilemeyen şahıs, tartışma sonrasında Ramazan Pişkin'i bıçakladı.

Bıçaklanarak ağır yaralanan Pişkin, hastaneye kaldırıldı. Pişkin'in kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan polis ekipleri, kaçan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

TARİKATLAR TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLADIĞI VİDEO GÜNDEM OLDU

Cinayetin ardından Pişkin'in, daha önce tarikat üyeleri tarafından tehdit edildiğini belirttiği bir video ortaya çıktı. Pişkin'in videoda "Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. İsmi önemli değil, benim cahil insalarla, kendini bilmez, edepten, terbiyeden, ahlaktan yoksun insanlarla ne dünyada ne ahirette hiçbir ilişkim olamaz. Ben tüm tarikatlar sapıktır dememişim. Hurafeler var, maalesef rant kapısına dönüşmüşlerdir. Mutlak manada hepsi değil, genel anlamda sıkıntı var, uyutma politikası var. Tek tük iyi hocalarımız var ama genel anlamda tarikatlar şu anda bidat ve hurafelerle doludur. Tarikatlar bir yorumdur. Kuran'ın parçası değildir. Biz kimseye hakaret etmiyoruz, edebimizle söylüyoruz. Biz yüce Allah ile geldik onunla gideriz. Hiç kimseden korkum yok. Maalesef benim dükkanıma gelip ortalığı karıştırıyorlar. Geliyorlar bizi burada rahatsız ediyorlar. Sizi Allah'a havale ediyorum. Tek başıma da olsam kimseden korkum yoktur." dediği görüldü.

"SÜREKLİ TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLÜYORDU"
İHA'ya konuşan Halil İbrahim Galya isimli vatandaş, "Dün akşam saat 20.00’de 3 arkadaş buraya geldik. Biz geldiğimizde ışıklar kapalıydı. İçeride oturup bir süre muhabbet ettik. 3 arkadaşım ile kendisinden tespih aldık. Ondan sonrada çıktık. Kendisinde biraz tedirginlik vardı. Biz onu hissettik çünkü ışıkları kapalıydı. Mekanı cennet olsun. Hatta bizden sonra arkadaşım telefon ile aradı bize öldürülmüş dedi. Bizden sonra dün akşam Sirkeci’de yemek yemiş. Videolarında da dediği gibi sürekli tehdit edildiğini söylüyordu. Kendisine neden Diyarbakır’dan buraya taşındığını sordum. Bana orada anlattıklarımı burada da anlatmaya çalışacağım dedi” diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden saldırıya ilişkin bu akşam yapılan açıklama şöyle:

"Ramazan Pişkin, 31.01.2024 günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden üç bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Ramazan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Pişkin’i öldüren şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir."

YAKINLARI CENAZEYİ TESLİM ALDI

Fatih Cerrahpaşa Kocamustafapaşa Caddesi üzerinde bulunan dükkanında henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ramazan Pişkin'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı. Cenazeyi teslim almaya gelen akrabası Ahmet Arif, Pişkin'in zararsız bir insan olduğunu söyleyerek üzgün olduklarını belirtti. Polis ekiplerinin şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Arif, Pişkin'i Diyarbakır'da defnedeceklerini ifade etti.

Cenazeyi teslim almaya gelen yakını Ahmet Arif , ”Rahmetli Ramazan benim öz teyzemin oğluydu. Ben de sadece bıçakla yaralandığını hastaneye kaldırıldığını ondan sonra hayatını kaybettiğini duydum. Hastaneden sonra vefat edince Adli Tıp’a getirilmiş. Bundan sonraki süreçte teşhis edilecek. Sonra teslim alıp gerekli işlemlerden sonra Diyarbakır’a gömeceğiz. Çok acı bir olay. Zararsız bir insandı. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz. İnşallah ortaya çıkar. Sanırım adli konu. Polisler gerekli soruşturmayı yapıyor. İnşallah sonuç alınacak” dedi.
Öte yandan adli tıpta yapılan incelemelerin ardından Ramazan Pişkin'in cenazesi memleketi Diyarbakır’a gönderildi. Cenazenin yarın Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE OLMADIĞI GEREKÇESİYLE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Diyarbakır’ın tanınan simalarından olan Pişkin, dini konuşmalarıyla sosyal medyada da tanınmıştı. Pişkin, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde tedavi altına alınmıştı. 47 yaşındaki Pişkin’in hastaneye yatırılması sosyal medyada #RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle gündem olmuştu.