Doğa, mermer ocakları  için heba edilmesin!

DİLARA ŞİMŞEK

Antalya’nın İbradı ilçesi mermer ocaklarının tehdidi altında. 2016 yılından beri ilçede hidroelektrik santralı (HES) ve rüzgar enerjisi santralı (RES) ile mücadele edilirken şimdi de mermer ocakları gündeme geldi.

İbradı İlçesi Yardımlaşma Derneği ve Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu ortak açıklama yayımlayarak duruma tepki gösterdi.

“Yaylalarımız, su kaynaklarımız ve ormanlarımız maden şirketlerince talan edilmek isteniyor” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Maden ocakları aynı bölgede olup çok büyük bir ormanlık alanı kapsıyor. Bu mermer projeleri Sülek Su kaynaklarını ve düdenleri tehdit ediyor. Altınbeşik mağarasında sular çekildiği için Manavgat ırmağına mağaradan akan sular kuruma noktasına geldi. Korona nedeniyle herkesin evlerine kapandığı bir dönemde dâhi durdurak bilmeyen maden şirketlerinin ruhsatlarının iptal edilmesini istiyoruz. Çünkü korona tüm dünyada ‘su’dan daha değerli bir şey olmadığını gösterdi. Altınbeşik Mağarası kurumasın, Manavgat Irmağı ve Sedir Ormanları yok olmasın.”