Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Tür-kiye) tarafından sulak alanlar, dünyada ve Türkiye'de su yönetimi, su kaynaklarıyla ilgili uluslararası yaklaşımlar...

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Tür-kiye) tarafından sulak alanlar, dünyada ve Türkiye'de su yönetimi, su kaynaklarıyla ilgili uluslararası yaklaşımlar, ulusal mevzuat ve entegre havza yönetimi hakkında eğitimin verildiği su kursunun ilk bölümü tamamlandı. Son yıllarda su sorununun ciddi boyutlara ulaşması üzerine WWF-Tür-kiye, 2006 yılındaki "Entegre Havza Yönetimi" konulu kursun ardından su kursu düzenledi. Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve öğretim görevlilerinin katıldığı su konulu kurs, internet ortamında veriliyor.

On iki hafta sürecek ve tamamen internet üzerinden takip edilecek eğitimde katılımcılar, sulak alanlar, dünyada ve Türkiye'de su yönetimi, su kaynakları ile ilgili uluslararası yaklaşımlar, ulusal mevzuat ve Entegre Havza Yönetimi konularında eğitim görecek.

Katılımcıların su konusunda teorik ve pratik genel bilgi birikimine sahip olacağı bu eğitimin ücretsiz olduğu ve eğitim kapsamında çalıştaylar da düzenleneceği bildirildi.

Orta düzey eğitim olan 2. bölümün 15 Eylül-15 Ekim tarihlerinde yapılacağını vurgulayan yetkililer, kursta asıl amacın su konusunda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteleri ortak paydada buluşturarak, daha somut çözümlerin hayata geçirilmesi olduğunu bildirdi.