Doğan Grubu'na hisselerini sattığı Petrol Ofisi üzerinden ihale yasağı

Doğan Şirketler Grubu ile Petrol Ofisi'nin Danıştay'ın aldığı karar çerçevesinde 237 gün süreyle kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılamayacağını açıklandı.

Petrol Ofisi A.Ş., 2009 yılında verilen bir yıl kamu ihalelerine katılması yasağının iptali kararının Mahkeme tarafından düzeltilmesinin reddi ile kalan süreyi tamamlamak üzere 237 gün süreyle kamu ihalelerine katılmaktan yasaklandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün yasaklama kararı ilanında, Petrol Ofisi'nin mücbir sebep göstermeksizin sözleşme hükümlerine uygun olarak taahhüdünü yerine getirmediği gerekçesiyle 237 gün süreyle kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılamayacağı belirtildi.

O tarihte Petrol Ofisi’nin sahibi olan Doğan Grubu, sermayenin %54,14'ünü temsil eden hisselerini 2010 yılında OMV'ye satmıştı. Ancak kararda, AKP iktidarının bir süredir çeşitli suçlamalar hedef aldığı Doğan Grubu’nun da adının geçmesi dikkat çekti.

BAKANA GÖRE KARAR 'HUKUK'
Kararla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız ise, , "Bu karar, bugünkü konjonktür ve tartışmalarla alakası olmayan bir karardır ve hukukidir" dedi. Kararla bugün ki tartışmalar arasında bağ kurulamayacağını öner süre Yıldız, “Bugünki tartışmalarla bağ kuranlar 2009 yılından bu yana olanları inkar etmek zorunda kalırlar. Bu çok doğru bir yaklaşım olmaz” yorumda bulundu.

TRT, Erdoğan'a 'sahip çıktı', Doğan Haber Ajansı aboneliğine son verdi
Aydın Doğan 'isyan' etti: Biz Erdoğan'ın ve AKP'nin rakibi değiliz!
Yandaşların kavgası büyüyor: Aydın Doğan'ı hiç eleştirmiyorsun ama...