Doğan Medya Grubu'na "terör soruşturması" başlatan savcı İdris Kurt'un, 17-25 Aralık soruşturmasını "sıfırlayan" savcılar arasında yer aldığı ortaya çıktı. Savcı İdris Kurt'un daha sonra görevi bırakması ve Erdoğan'ın bu karara müdahale etmesi, o dönem yayınlanan ses kayıtları arasında yer almıştı

Doğan Medya'ya 'terör soruşturması' başlatan savcı tanıdık çıktı

Doğan Medya Grubu yöneticilerine "terör soruşturması" başlatan savcı İdris Kurt'un 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını kapatan savcı olduğu ortaya çıktı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, Güneş gazetesinin 10 Eylül 2015'teki ''Al Sana Belge" başlıklı haberini ihbar kabul ederek, yaptıkları yayınlardan dolayı Doğan Medya Grubu hakkında re'sen soruşturma başlattı.

Grup bünyesindeki bazı televizyon ve gazetelerde yayınlanan, ''29 Ağustos 2015'te Siirt'te şehit düşen askerlerin fotoğraflarının sansürsüz yayınlanması", ''Tunceli'de öldürülen PKK'lıların fotoğraflarının sansürlenmesi'', ''Cüneyt Özdemir'in PKK'ya katıldığı iddia edilen 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil ile televizyondaki röportajı'' soruşturma gerekçeleri olarak bildirildi.

Sol'da yer alan habere göre soruşturmayı başlatan savcının 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını kapatan savcılardan biri olduğu ortaya çıktı.

17-25 ARALIK'IN 'SIFIRLANMASI' GÖREVİ

Savcı İdris Kurt, 17-25 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş'ın görevden alınmasıyla görevlendirilen savcılardan biri. Muammer Akkaş’ın yerine soruşturmada bir başsavcı vekili ile dört savcı görevlendirilmişti. Bu savcılardan biri de İdris Kurt'tu. Savcı Kurt, daha sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek soruşturmadaki görevini reddetmişti.

Ancak bu kararın Erdoğan'ın müdahalesiyle karşılaştığı ve Erdoğan'ın dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ üzerinden İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya talimat verdiği, İdris Kurt'un çekilme talebinin reddedilmesini istediği 'tape'lere yansımıştı.