DOGRUYA DOGRU...

Nihal Kemaloğlu (Akşam):
•Habercilikten ve haber olandan kendini uzaklaştırmış medyamızın en önemli işlevlerinden biri de, 'emekçileri' görünmez kılmasıdır.
Toplumsal olana arkasını döndüğü yetmezmiş gibi, 'kamusal olan ne varsa' ayıklayıp temizlediği sayfalarıyla size emekçilerin 'yaşamadığı' bir dünyayı
dayatır. Bu görünmez kılınmış, sesi duyulmayan milyonlarca insan, kamuoyu algısında 'özne' olmaktan çıkartılalı epey olmuştur.
(…)Nitekim yeni yılın ilk haftasında da ülkemizde yaşanan işçi kıyımı, kamuoyunun gündemine bile girememişti.
Yani taşeron işçi olmanın yeni yılın ilk gününde geçmiş yılın lüzumsuz atığı diye kapının önüne bırakılmak olduğu yine gizlenmişti. Mesela 2011 yılının son günü İstanbul İl Özel İdaresi'nin 4 bin temizlik işçisinin işine son verildiği ve bu çalışanların ilköğretim okulu müdürlükleri tarafından işe alınmasına rağmen taşeron firmada çalışıyor diye gösterildiği haberine rastlayamadık. Birgün Gazetesi'nden Burak Öz'ün haberinde, çalışan başına İl Özel İdaresi'nden 1800 TL aldığı iddia edilen firmanın 10 milyon liranın üzerinde haksız kazanç elde ettiğini öğrendik. (…)  2012'de gelen iş hayatını köklüce değiştirecek yasal düzenlemeler gösteriyor ki, 2013 yılına istihdam bürosunun kiraladığı, taşeron kimlikle girme ihtimalinden ne kendiniz ne çocuğunuz adına hiç uzak değilsiniz...Yukarıda bahsi geçen ve bizlerin zihinlerinin kayıt alanına giremeyen, tarih dışı ilan edilmiş emekçilerin çalışma koşulları, maalesef önümüzdeki yıllarda herkesi bekleyen çalışma hayatını resmediyor..
Esnek çalışma modelleri, bölgesel asgari ücret, kıdem tazminatın fonlaşması, istihdam büroları kimler için düzenleniyor sanıyorsunuz?..