Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in işbirliğiyle yaşama geçirilen Gönül Köprüsü projesi Diyarbakır'dan İstanbul'a ilk grubun gönderilmesiyle başladı. Projeyle 81 ilden...

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell"in işbirliğiyle yaşama geçirilen Gönül Köprüsü projesi Diyarbakır"dan İstanbul"a ilk grubun gönderilmesiyle başladı. Projeyle 81 ilden 100 bin öğrenci farklı illeri ziyaret edecek.

"Gönül Köprüsü" projesinde ilk öğrenci grubu Diyarbakır"dan İstanbul"a gönderildi. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ”Antalya Diyarbakırlınındır, Diyarbakır Antalyalınındır, Erzurum Bursalınındır, Bursa Erzurumlunundur. Bu sıradan bir gezi değil, hem turizm, hem coğrafya, hem tarih dersidir, hem de gönüller arası köprü inşa etmektir" dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, proje kapsamında 780 Antalyalı öğrencinin Diyarbakır"a geleceğini, 3 bin 780 Diyarbakırlı öğrencinin ise Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul"a gideceğini ifade etti. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, Gönül Köprüsü projesini çocukların vizyonunu genişletmesi ve Türkiye"nin sahip olduğu kültürel güzellikleri görmelerini sağlayacağını inandığını dile getirdi.

Proje kapsamında ilköğretimde 7 ve 8, ortaöğretimde 9 ve 10"uncu sınıftaki öğrenciler 5"er günlük seyahatlerle illeri ziyaret edecek. Gezilerde öğrenciler bir okul müdürü ve iki öğretmen tarafından gezdirilecek. Seyahatlerin ilk 3 günü Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, iki günü ise her öğrenciden sorumlu mihmandar aile tarafından planlanacak. Öğrenciler, Yurtkur"a bağlı öğrenci yurtlarında konaklayacak. VOLKAN ŞAHİN DİYARBAKIR