Filistin resmi ajansı, İsrail askerlerinin Doğu Kudüs yakınlarında Yahudi yerleşimcileri hedef aldığı iddia edilen Filistinli bir çocuğu vurarak öldürdüğünü duyurdu.

Kaynak: AA
'Doğu Kudüs'te bıçaklı saldırı' iddiası: Filistinli bir çocuk öldürüldü
Fotoğraf: AA

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs yakınlarında Yahudi yerleşimcilere bıçaklı saldırı düzenlediği iddiasıyla Filistinli bir çocuğu vurarak öldürdü.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, Doğu Kudüs ile Beytüllahim arasındaki kontrol noktasında kimliği henüz tespit edilemeyen Filistinli bir çocuğun İsrail güçleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Haberde, İsrail kaynaklarının söz konusu Filistinli çocuğun "bıçaklı saldırı düzenlediği" iddiasında bulunduğu aktarıldı.

2 YAHUDİ YARALANDI

İsrail polisinden yapılan açıklamada ise Doğu Kudüs ile Beytüllahim arasındaki kontrol noktasında Yahudi yerleşimcilere yönelik bıçaklı saldırı yapıldığı kaydedildi.

Saldırıda 2 Yahudi yerleşimcinin yaralandığı belirtilen açıklamada, "Güvenlik güçleri saldırganı vurarak etkisiz hale getirmeyi başardı" ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusu da olay yerindeki bir askerin hafif şekilde yaralandığını, hastaneye kaldırılan askerin tedavi altına alındığını duyurdu.