Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Doktor Levent Cemal Güngör, Adana Tabip Odası önünde bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı. Adana Tabip Odası Başkanı Menteş, “300’den fazla sağlık çalışanını Covid-19 nedeniyle kaybettik. Bizlere Covid-19’un meslek hastalığı olarak sayılmasını bile çok gördünüz” dedi.

Doktor Levent Cemal Güngör anıldı

Yakup DURMUŞ

Sağlık çalışanları, önceki gün Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Doktor Levent Cemal Güngör’ü anmak için Adana Tabip Odası önünde bir araya gelerek bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Dr. Levent Cemal Güngör’ün eşi Hayriye ile kızları Çisel ve Damla Güngör’ün katıldığı anma töreninde, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının acılarının yüreklerini dağladığını söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Üzgünüz; çünkü her geçen gün tükeniyoruz. Çünkü, her geçen gün ölüyoruz. Bugün itibarıyla 300’den fazla sağlık çalışanını Covid-19 nedeniyle kaybettik. Hayatını kaybeden sağlıkçıların 117’si tıp doktorudur. Ne yazık ki bunlardan birisi de tüm uğraşlarımıza rağmen kaybettiğimiz Levent Cemal arkadaşımızdır” diye konuştu.

MESLEK HASTALIĞINI ÇOK GÖRDÜNÜZ

Adana Tabip Odası Başkanı Menteş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü tarihten önce, sağlık emek ve meslek örgütleri olarak halkımızın sağlığı için, sağlık çalışanlarının sağlığının önemli olduğunu birçok kez vurguladık. Çünkü bilimin ve aklın yolu buydu. Ancak siyaset ve ekonomi bilimin önüne geçti. Siyasi ve ekonomik kaygılarla alınan kararlar veya zamanında alınmayan kararlar yüzünden binlerce insanımızı, yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybettik. Kaybetmeye de devam ediyoruz. Bu ölümlerin önemli bir bölümü önlenebilir ölümlerdi ve siz onları ne yazık ki önlemediniz, önleyemediniz. Bizlere Covid-19’un meslek hastalığı olarak sayılmasını bile çok gördünüz.”