MHP Lideri Bahçeli’nin TTB’nin kapatılmasına yönelik sözlerini eleştiren CHP Sözcüsü Öztrak, “Tüm dünya salgınla mücadele ediyor, bunlar doktorlarımızla mücadele ediyor. Bu nasıl bir akıldır?” diye sordu. Öztrak, salgın karşısında Saray’ın ciddiyetten uzak olduğunu vurguladı.

Doktorlarla değil salgınla mücadele edin

HABER MERKEZİ

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) kapatılması yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Öztrak, “Sarayın bekçisi almış eline ipini, ‘Asalım da asalım’ diye, TTB’yi linç etmeye uğraşıyor. Tüm dünya salgınla mücadele ediyor, bunlar ise salgınla mücadele eden doktorlarımızla mücadele ediyor. Bu nasıl bir akıldır?” diye sordu.


CİDDİYETTEN ÇOK UZAKLAR

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona virüsü vaka sayılarında çelişkiler olduğunu vurgulayan Öztrak, eylül ayının ilk günlerine göre ağır hasta sayısının yüzde 35 arttığına dikkat çekerek “Yoğun bakım doluluk oranımız nasıl düşüyor?” ifadelerini kullandı. “Tavsiyemiz yeni bir veri akış stratejisi oluşturulmasıdır. Bu verilerin bilimsel çalışmalara ve kamuoyu denetimine açık olmasıdır” diyen Öztrak, “Salgınla mücadelede ciddiyeti artırmamız gerektiği çok açık. Ama bakıyoruz, ülkeyi yöneten saray koalisyonu bu ciddiyetten çok uzak” şeklinde konuştu.

SARAY PROMOSYON DAĞITIYOR

Saray koalisyonunun üye olanlara promosyon dağıtmaya başladığını söyleyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletin gönlünde eridikçe, ne yapacağını şaşırmaya başladılar. En son partilerine üye yapabilmek için saray promosyonu dağıtmaya başlamışlar. AK Parti’ye üye olana, sarayda bir gün misafir edilmeyi vadediyorlar. Yani bir günlüğüne, ejder meyveli smoothilerden liçi meyvesi eşliğinde efulilierden tatma fırsatı elde edecekmişsiniz. Devlet, parti devletine dönüştürülünce, böyle rezillikler de sıradanlaşıyor. Artık sadece işe girmek değil, saraya girmek için de partili olmak gerekiyor. Ne yaparsanız yapın olmaz, millet ne yaptığınızı görüyor. Notunuzu veriyor. İlk sandıkta yerinizi gösterecek, sizleri evlerinize gönderecek.”
Bir süre önce koronavirüse yakalandığını açıklayan Öztrak, hastalığı atlattığını da sözlerine ekledi.