Dolandırıcılara 'hırsız' dedi, Erdoğan'a hakaretten meslekten atıldı

İstanbul'da imamlık yapan Azmi Koç aracını sattığı kişiler tarafından dolandırıldığını 'hırsızlar elini kolunu sallayarak geziyor' diyerek kafede arkadaşıyla paylaşınca, aynı mekanda bulunan başka kişiler tarafından cumhurbaşkanına hakaret ettiği düşünülerek müftülüğe şikayet edildi. Hakkında soruşturma açılan Koç imamlıktan atıldı.

Bugün Gazetesi'nden Hasan Önal'ın haberine göre, İstanbul Beykoz Ortaçeşme Bağüstü Cami'de imamlık yapan Azmi Koç geçen yıl aracını sattığı kişiler tarafından dolandırıldı. Durumunu bir kafede arkadaşına anlatırken 'Beni dolandıran bu adamlar hem hırsızlık hem dolandırıcılık yapıyor' sözlerini duyan aynı mekandaki iki kişi Koç'a 'cumhurbaşkanına hakaret ettin' diyerek tepki gösterdi ve imam hakkında Beykoz Müftülüğü'ne giderek şikayette bulundular. İmam hakkında soruşturma başlatan Müftülük, durumu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirdi. Diyanet'ten gelen müfettiş Koç'un savunmasına gerek duymadan tanıkları dinledi. Tanıkların ifadelerinin azlığından tatmin olmayan müfettiş, dosyaya kendi ifadelerini eklediği iddia edildi.

SAVUNMASI ALINMADAN İMAMLIKTAN ATILDI
Konu ile ilgili soruşturma yürüten İstanbul Valiliği İl Disiplin Kurulu İmam Azmi Koç hakkında kademe ilerleme cezası vermedi ancak Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş referansıyla savunma dahi almadan Koç'u imamlıktan attı.

İmam Koç'u şikayet edenlerin şikayetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçe vermelerine rağmen müftülüğün dilekçeyi dikkate almadığı belirtildi.

Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı bir açılışta, torununun okulda silgi ve kalemliğini çaldırdığını komşusuna anlatan Mustafa ş. hırsız kelimesini kullandığı için korumalar tarafıından gözaltına alınmış ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

AKP'nin 'hırsız' paranoyası: 'Torunumun silgisini çaldılar' dedi, gözaltına alındı