Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ‘’Futbol takımının bütçesi 82 milyon avro, gelecek yıl yüzde 35 daralmaya gideceğiz” dedi

Dolar, Beşiktaş’ı küçültüyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, geçen sezon futbol A takımının bütçesinin 82 milyon avro olduğunu ve bu sezon için yüzde 30-35 arasında kısıtlamaya gideceklerini açıkladı.

Şampiyonlar Ligine katılmamalarından dolayı 40 milyon avronun üzerinde bir gelirden mahrum olmalarına rağmen UEFA Avrupa Ligi’nden 15 milyon avro civarı bir gelir beklediklerini ifade eden Orman, ‘’Şampiyonlar Ligi’ndeki paranın gelmemesi bütçe açısından önemli ama hem UEFA Avrupa Ligi gelirleri hem de bütçe daralmasıyla bunu dengeleyeceğiz. Transfer yapacağız ama çok ince eleyip sık dokuyacağız ve bütçeye göre transfer yapacağız’’ diye konuştu.

'Mitrovic önemli’

Takımdaki değişikliklerle ilgili de konuşan Orman şunları söyledi: “Özellikle Pepe ve Quaresma için ortada herhangi bir teklif olmadığı için bu oyuncuların transfer durumlarını konuşacak bir konu yok. Zaten Pepe ve Quaresma’yı satmak gibi bir düşüncemiz de yok. Mitrovic te Belçika’da iyi bir sezon geçirdi, gelecek sezon kadronun önemli oyuncularından biri olacak, onu da kesinlikle satmayı düşünmüyoruz. Ama Boyko ve Aras ile yollarımızı ayıracağız, inşallah başka bir kulübe satarız. Atiba ise bizim sembol oyuncularımızdan biri. 1 yıl daha kalmasını istiyoruz. Ama bu şartlarda değil tabii ki. Mutlaka şartlarında bir değişim olacak. Demba Ba transferi şu an yüzde 50 - yüzde 50 durumunda. Somut biten bir şey yok. Gerekirse ben de devreye girerim ama dediğim gibi şu an biten bir durum yok.”