Dolar/TL Ağustos 2018'de yaşanan kur krizinin olduğu seviyelere gelirken piyasalar koronavirüse karşı alınan önlemleri takip ediyor

Dolar ne kadar oldu?

Koronavirüs salgını ile ilgili gelişmelerin izlendiği ve önemli bir verinin olmadığı yeni güne Dolar/TL 6,77, Euro/TL 7,38 seviyesinden başladı.

Piyasalarda bugün petrol ve altın fiyatlarında da hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. Dün gün içerisinde 34 doların üzerini gördükten sonra akşam saatlerinde 31 dolara çekilen petrol fiyatları, bu sabah 33 dolar civarında fiyatlanıyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 6,7500 lira, euronun satış fiyatı ise 7,3690 lira olmuştu.

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILANLARA MAAŞ DESTEĞİ

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Ücretsiz izne çıkartılan vatandaşlarımızda merak etmesin onlar içinde inşallah maaş desteğini başlatacağız” dedi.

İŞSİZLİK FONU’NA KAYNAK

Merkez Bankası’nın (TCMB) 3 Nisan açık piyasa işlemleri portföy tutarında yaklaşık 10.5 milyar TL artış sağlandı. Bu artışta Piyasa Yapıcı bankalara tanınan İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklı Hazine tahvili alımları belirleyici oldu. Benzer kapsamda dün de yaklaşık 5.1 milyar TL tutarında daha alım gerçekleştirildi. İşsizlik Sigortası Fonu’ndan 1 milyona yakın çalışan için kısa çalışma ödeneği ödemesi yapılması bekleniyor.