Dolar yeni haftaya hareketli başladı

Dolar/TL yeni haftaya, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde operasyon başlatacağına yönelik Beyaz Saray'dan yapılan açıklama haberiyle hareketli başladı.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 5,70'in altında kapanan dolar kuru, bu sabah piyasaların açıldığı dakikalarda işlemlerde 5,75'e dayandı. Saat 09:58'de dolar/TL kuru 5,7498 ile gün içi en yüksek seviyeyi gördü.

Dünya'nın haberine göre saat 10:05 itibarıyla dolar 5,7410 liradan, Euro/TL 6,3040 'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/dolar paritesi 1,0980 seviyelerinde.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 5,6980 lira, euronun satış fiyatı ise 6,2510 lira olmuştu.

Piyasalarda bugün yurt içinden önemli bir veri akış bulunmazken Suriye'nin kuzeyine yönelik gelişmeler yakından izlenecek. Yurt içinde bugün açıklanacak tek veri saat 14:30'da Merkez Bankası'nın, 2019'un ikinci çeyreğine ilişkin Finansal Hesaplar Raporu.

Küresel piyasalar ile ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine yönelik gelişmeler ile Fed Başkanı Powell'ın bugün ve yarın yapacağı konuşmalar takip ediliyor.

Beyaz Saray'dan açıklama

Türkiye saatiyle sabaha karşı Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki teleofon görüşmesine yönelik bir açıklama yapıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=4QewkT_jjlw