Aşırı sıcaklara rağmen büyük kentlerde festivaller sürerken tarihi turistik ilçelerde de birbirinden farklı etkinlikler yoğun katılımla gerçekleşiyor. Sinemadan edebiyata, konserlerden söyleşilere programlar dolu dolu.

Dört bir yanda festival zamanı
Bergama Tiyatro Festivali

Kültür Sanat Servisi

Yaz mevsimiyle birlikte kültür sanat etkinlikleri tatil yörelerine taşındı. Tarihi ve turistik noktalarda çok sayıda festival de devam ediyor. Bulunduğunuz bölgede hangi festival hangi etkinlik var? Derledik…

BERGAMA TİYATRO FESTİVALİ

İzmir /Bergama: Bergama Tiyatro Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin paydaşlığında, Bergama Ticaret Odası (BERTO) ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) ile Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle dördüncü kez perde açmaya hazırlanıyor. 11-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festival Bergama’nın tarihi mekanlarında konuklarını ağırlayacak. Festivalin biletleri çok yakında Mobilet’te satışa sunulacak. Bursa /Gemlik: Gemlik Belediyesi tarafından, Eşref Kolçak anısına bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Gemlik Film Festivali başladı. Zeytindalı Meydanı’nda festival boyunca ziyaretçilere açık olacak ‘’Cumhuriyet’in 100. Yılında Sinema Teknolojileri Sergisi’’nin açılışını yapan Gemlik Belediye Başkanı Mustafa Uğur Sertaslan yaptı.

GEMLİK'TE İKİNCİ BULUŞMA

Bursa /Gemlik: Gemlik Belediyesi tarafından, Eşref Kolçak anısına bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Gemlik Film Festivali başladı. Zeytindalı Meydanı’nda festival boyunca ziyaretçilere açık olacak ‘’Cumhuriyet’in 100. Yılında Sinema Teknolojileri Sergisi’’nin açılışını yapan Gemlik Belediye Başkanı Mustafa Uğur Sertaslan yaptı. İlk gün programı, Zeytindalı Meydanı’nda gerçekleşen‘’Beynelminel’’ filminin gösterimiyle devam etti. Film sonrası, Cezmi Baskın ve Gonca Vuslateri’ye, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve oyuncu Burcu Kara tarafından ‘’Sevgi Ödülü’’ ve Gemlik’in simgelerinden zeytin fidesi takdim edildi. Tören sonrası Cezmi Baskın ve Gonca Vuslateri’nin katıldığı söyleşi gerçekleşti. Türk Sineması’ndan seçkin film gösterimleri, sergiler, konserler ve söyleşiler yer alacak. Festivale dair güncel bilgileri www.gemlikfilmfestivali.com adresinden takip edebiliyor.

İSTANBUL'DA FESTİVAL RÜZGÂRI

İstanbul/Yenikapı: Geçen yıl ilki düzenlenen ve 1 milyon 140 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan İstanbul Festivali, Yenikapı’da başladı. 17 günde 36 sanatçının sahne alacağı festival, Yıldız Tilbe konseri ile başlayacak. İstanbul Festivali sahnesinde ayrıca Ajda Pekkan, Duman, Sertab Erener, Ceza, Sıla, Hayko Cepkin, Edis, Sefo ve Haluk Levent gibi yıldızlar yer alacak. Detaylı program www.istanbulfestivali.com adresinden takip edilebilir.

ADALAR ÇİÇEK AÇACAK

İstanbul/Adalar: Yaz döneminde nüfusu katlanan İstanbul Adalar’da da 28 Temmuz’da yeni bir şenlik başlıyor. Adalar Çiçek Şenliği. Şenlikte Adalar’ın tarihine, yaşam kültürüne ve benzersiz doğasına yönelik etkinlikler düzenlenecek. Söyleşiler, konserler ve atölyelerden oluşan etkinlikler 3 gün süresince Adalar Müzesi'nde, müzenin pazar yerinde, özel bahçelerde ve Adaların farklı noktalarında yapılacak. Etkinliklerle eşzamanlı olarak, Adalar Müzesi'nde, biri yarışma sergisi olmak üzere, 2 yeni sergi başlayacak. “Adalar'ın Çiçeğe Bezenmiş Evleri, Balkonları, Kapı ve Parmaklıkları” temalı Fotoğraf Sergisi ve Yarışması, bir zamanlar çiçek bahçeleri, seraları, mezatları ve çiçek bayramlarıyla ünlü Adaların, zamanla yok olmuş geleneğini canlandırmayı ve çiçekçiliği özendirmeyi hedefliyor. Adalı gönüllüler tarafından, Kınalı, Burgaz, Heybeli ve Büyükada'da tüm sokaklar tarandı ve fotoğraflandı.