Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'de teknik direktörlük görevine getirilen ve dört gün sonra istifa eden Mircea Lucescu, kararından vazgeçti. Kiev Başkanı Surkis, Lecuscu ile görüşmesinde, "Bazı taraftarların duyguları, sizin liderliğinizde yeni zorluklara hazır bir ekibin geleceği için belirleyici faktör olamaz" dedi.

Dört gün önce istifa eden Lucescu, kararından vazgeçti

Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'de teknik direktörlük görevine getirilen ve dört gün sonra istifa eden Mircea Lucescu, kararından vazgeçti.

Dinamo Kiev Kulübü, taraftarın kendisine gösterdiği tepki nedeniyle görevi bırakma kararı alan Lucescu'nun kulüp başkanı Igor Surkis ile görüşmesi sonrası takımda kalmaya karar verdiğini duyurdu.

Açıklamada, Lucescu ie Surkis arasındaki yazışmalar yayımlanırken, Surkis'in, "Bazı taraftarların duyguları, sizin liderliğinizde yeni zorluklara hazır bir ekibin geleceği için belirleyici faktör olamaz. Dinamo'nun görkemli tarihini yazmaya birlikte devam edeceğiz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

74 yaşındaki Rumen teknik direktörün ise, "Sizin desteğiniz olmadan bunu yapmaya hazır değildim. Korktuğum tek şey kulüp için zorluk çıkarmaktı. Sizinle birlikte önemli sonuçlar elde edeceğimizden eminim. Salı günü Kiev'de görüşmek üzere" cevabını verdiği kaydedildi.

KİEV TARAFTARLARI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Shakhtar Donetsk'te uzun yıllar geçiren Mircea Lucescu, Ukrayna futbolunun bir diğer dev kulübü Dinamo Kiev'in başına geçmişti.

Dinamo Kiev taraftarları Mircea Lucescu'nun gelişine büyük tepki göstermiş, Lucescu ise istifa ettiğini açıklamıştı.

Lucescu istifa açıklamasında, "Ne yazık ki Dinamo Kiev'deki görevimden vazgeçmek zorunda kaldım. Surkis Ailesi'ne bana duydukları güven ve davetleri için teşekkür ediyorum. Ancak takımın fanatik taraftarlarından gelen düşmanlık ortamı içinde görev yapmam mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.