Dört kentte orman yangını çıktı
Fotoğraf: İHA

Haber Merkezi

Bolu, Muğla, Sakarya ve Bursa’da dün orman yangınları çıktı. Yangınlar ekiplerin müdahalesiyle çok fazla büyümeden söndürülürken ormanlık alanlar ise küle döndü. Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınında bir hektarlık alan zarar gördü. Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, ‘‘Yangın tamamen söndürüldü. Çıkış sebebiyle ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz yangın bölgesinde yeniden yangın çıkma ihtimaline karşı hazır şekilde bekletiliyor’’ dedi.

•Muğla’nın Bodrum, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde de orman yangınları çıktı. Bodrum’da makilik alan yanarken Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde de çıkan orman yangınları ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü. Yangınlar söndürme çalışmalarında söndürme helikopteri de kullandıldı.

•Sakarya’nın Geyve ilçesinde dün sabah saatlerinde çıkan orman yangını büyümeden söndürüldü. Bursa'nın Uludağ eteklerinde bulunan ormanlık alanda başlayan yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.

Yangın, dün saat 13.00 sıralarında Osmangazi ilçesine bağlı Doğancı Mahallesi ormanlık alanda başladı. Yükselen dumanları gören yurttaşlar, durumu itfaiye ve Alo 177 Orman Yangın ihbar hattına bildirdi. Kısa sürede olay yerine, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazöz ve ekipler sevk edildi. Ayrı bölgelerden 12 arazöz ve 60'ın üzerinde personelle yangına müdahale edilirken, yangın helikopteri de havadan müdahale etti. Yangının büyümesinin engellenerek kontrol altına alındığı ifade edildi. Yangının çıkış sebebinin daha sonra yapılacak incelemelerin ardından ortaya çıkacağı belirtilirken, 5 dönümlük arazinin etkilendiği açıklandı.