TCDD’nin işlettiği Alsancak Limanı’nın satışı için Körfez ülkeleriyle görüşülmesine tepki yağdı. BTS’den Sezginer, “Her şeyi satmayı devlet yönetmek olarak görüyorlar” derken muhalefet konuyu Meclis gündemine taşıdı.

‘Dost’ Körfez Ülkeleri limana gözünü dikti: Bir avuç dolar için
TCDD verilerine göre İzmir Alsancak Limanı, yılda 1,2 milyon konteynere ve 1,4 milyon kuru yüke ev sahipliği yapabiliyor. (Foto: İHA)

Berkay SAĞOL

İktidar, ülkenin en değerli varlıklarını haraç mezat satmaya devam ediyor. 2004’ten bu yana tam 63 milyar dolarlık özelleştirmeye imza atan iktidarın, gözünü bu kez de TCDD tarafından işletilen İzmir’deki Alsancak Limanı’na dikmesine tepki yağdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun satış için görüşmeler yapıldığını doğruladığı limanın Arap sermayesi olan Abu Dhabi Port’a satılacağı belirtiliyor.

İZMİRLİ SESSİZ KALMAZ

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi’nden Necat Sezginer, satışa sessiz kalmayacaklarını söyledi. Sezginer, “Her şeyi haraç mezat satmayı devlet yönetmek olarak gören AKP, şimdi de gözünü İzmir Limanı’na dikmiş bulunuyor. Limandan sonra TCDD Taşımacılık A.Ş. ve ardından da TCDD’ye de sıra gelecek. Satış sonrasında TCDD’ye bağlı yüzlerce emekçi işinden, yerinden ve yurdundan edilecek. İzmir halkı buna sessiz kalmayacak” dedi.

Muhalefet de konuyu Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle Meclis’e bir soru önergesi sunan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, limanın 2017’de Türkiye Varlık Fonu’na devredildiğini hatırlattı. Polat, “Varlık Fonu’na devredildi, Sayıştay denetimine tabi değil diye Alsancak Limanı’nın kapalı kapılar altında satılması ihanet anlamına gelir” diye konuştu.  

BİR AVUÇ DOLAR İÇİN

Bir diğer CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. "İktidarın bir avuç dolar bulmak için çalmadık kapı bırakmadığını" söyleyen Arslan, şu sorulara yanıt aradı:

Körfez ülkeleri ile yapılan yatırım görüşmelerinde İzmir Alsancak Limanı’nın dahil edilmesinin sebebi ne?

Hali hazırda TCDD tarafından işletilen liman zarar ettiği için mi satılmak istenmekte?

Limanın satışı için Abu Dhabi Port ile bir anlaşma söz konusu mu?

Körfez ülkeleri ile başka hangi tesislerin satılması/özelleştirilmesi ile ilgili müzakere edilmekte?

DAHA ÖNCE DENENDİ

Alsancak Limanı, 635 bin metrekarelik alana sahip ve devlete ait olan en büyük konteyner limanı. TCDD verilerine göre liman, yılda 1,2 milyon konteynere ve 1,4 milyon kuru yüke ev sahipliği yapabiliyor. Limanın 2004’te özelleştirilmesi planlandı, 2007’de ihaleye çıkarıldı. Liman, 1,28 milyar dolarlık teklif alsa da bu anlaşma o dönemki mahkemelerce engellendi ve satış durduruldu. Liman 2012’de tekrar ihaleye çıkarıldı ancak özelleştirilemedi. TCDD tarafından işletilen Alsancak Limanı, 13 Şubat 2017 tarihinde kiralama, devretme veya satma yetkisi ile Türkiye Varlık Fonu’na devredildi.