Konya’da hayvanların katledilmesinin yankıları sürerken Sarıyer’de köpeği öldürmek isteyen saldırgan serbest bırakıldı. Avukatlar, can dostlarının ölüm barınaklarına hapsedilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Dostların yeri ölüm kampı değil
Fotoğraf: DHA

Haber Merkezi

Konya Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanların katledilişinin yankıları sürüyor. Katliamın görüntülerinin çıkmasının ardından duran sahiplendirmeler, yeniden başladı. Çeşitli baro ve hayvan hakları savunucusu avukatlar, Konya’daki merkezin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Avukatlar, Beykoz Bakımevi ile birlikte ‘pilot bölge’ olarak gösterilen Konya’daki Merkezin ‘toplama kampına’ dönüştürüldüğünü söyledi. Pek çok kentte hayvanlar için adeta ölüm kampına dönüştürülen barınak olduğu vurgulanan açıklamada, kısırlaştırma, rehabilite ve sahiplendirme üzerine çalışılması gerektiği ifade edildi. Hayvanların toplatılmasına izin vermeyeceklerini dile getiren hayvan hakları savunucuları, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Barınak adı altında, tıpkı Konya Bakımevi’ndeki vahşetin yaşandığı gibi ölüm kampları var. Köpeklerin barınak olarak adlandırılan yerlere toplu halde kapatılması, bu hayvanların doğasına ve hukuka aykırı. Bakımevlerinin hiçbir şekilde denetlenmediğinin yaşanan son olayla ortaya çıkması karşısında, bu tecrit yerlerinin sokaklardan daha güvenli olacağı söylemlerini kabul etmek mümkün değil. Olması gereken yasaya uygun şekilde hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması ve alındıkları ortama geri bırakılması.”

Avukatlar, Konya’daki merkezde sorumluluğun sadece iki personelde olmayacağını söyleyerek “Belediye başkanının, veteriner hekimlerin, denetim yükümlülüğünü yerine getirmeyen Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin tamamı yargılanmalı, kanunu yok sayan ve kanunda yer almayan doğal yaşam ortamlarını kuran, derhal serbest bırakılması gereken hayvanları halen tutan tüm bakımevleri ile ilgili derhal soruşturma başlatılmalı” dedi.

***

CANA KASTEDEN SERBEST!

İstanbul Sarıyer’de köpeği öldürmeye çalışan saldırgan serbest bırakıldı. Önceki gün E.Ç.K.’nin bir sokak köpeğini boğmayan çalışmasıyla ilgili olayda yeni güvenlik görüntüleri ortaya çıktı. E.Ç.K., köpeğe işkence yaptıktan ettikten sonra onu yüksek bir yerden atıyor. Daha sonra yakaladığı köpeği öldürmeye çalışıyor. Saldırgan ‘Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefet’ suçundan sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.