Tutuklu Erdem’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret eden avukatı Cingil, BirGün’e konuştu. Cingil, “Dosyada, Eren Erdem aleyhine tek bir delil yok” dedi

Dosyada tek bir delil yok!

UĞUR ŞAHİN

CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem, dokunulmazlığı kalkar kalkmaz tutuklanıp Silivri Cezaevi’ne gönderildi. ‘Silahlı terör örgütüne yardım’, ‘gizli tanığı deşifre etmek’, ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek’ iddiasıyla önceki gün tutuklanan Erdem’in Avukatı Onur Cingil, BirGün’e konuştu.

Silivri Cezaevi’nde Erdem’i ziyaret eden Av. Cingil, “Dosyada, Eren Erdem aleyhine tek bir delil yok” dedi. Cingil, hukuki sürece dair şunları dile getirdi: “Müvekkil Eren Erdem, hakkında tek bir delil, bırakalım delili aleyhine gerçek kabul edilebilecek tek bir kağıt parçası belge olmayan bir dosyadan tutuklandı. Soruşturma sonrasında iddianamenin kabulü aşamasında Erdem hakkında herhangi bir tutuklama tedbiri uygulanmamış, sadece yurtdışı çıkış yasağı kararı verilmişti.”

‘Duvara konuşmak zorunda kaldık’

Cingil, şöyle devam etti: “Dosyada, Eren Erdem aleyhine tek bir delil yok. Vergi borçlarının silinmesi karşılığında konuşan bir gizli ‘tanıdık’, A Haber gibi malum kanallardaki programların deşifreleri, Eren Erdem’in çıktığı programlar, yazdığı yazılar ve daha birçok delil niteliği olmayan belgeler ile FETÖ’cüler tarafından hazırlandığı söylenen Selam Tevhid dosyasındaki ‘tape’ler dosyada delil olarak sunuldu. Tutukluluk ile ilgili celsede, sadece tutukluluk talebi değil, davanın esası da tarafımızdan çökmüştür! Fakat Ergenekon ve Balyoz kumpas davaları gibi yine yargıçlara değil, duvarlara konuşmak zorunda kaldık.”

Eren Erdem’den mesaj

Av. Onur Cingil, tutuklu Eren Erdem’in şu sözlerini de aktardı: “Silivri’deyim. Gayet iyiyim. Hiçbir şekilde önüme delil, belge konulmadan esir alındım ama iyiyim. Geçmişte Silivri duvarları yıkılmıştı, inanıyorum ki tekrar yıkılacak. Tüm dostlara selamlar.”