Döviz kurundaki yüksek artışın yerel yönetimlere etkisi ağır oldu. CHP’li belediyelerin döviz karşılığı borçları 23 milyar TL arttı. CHP’li Torun, "Bu parayla 4 milyon 200 bin öğrenciye bilgisayar alınırdı" açıklamasını yaptı.

Dövizdeki artış belediyeleri vurdu

Hüseyin Şimşek

Döviz kurundaki artıştan yerel yönetimler de derinden etkilendi. Kurdaki artış, dövizle borçlanmak zorunda kalan belediyelerin borçlarında milyarlarca liralık artışa yol açtı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kurdaki yükseliş nedeniyle CHP’li belediyelerin ödemelerinin 23 milyar TL arttığını bildirdi.


Bu artışın 7 milyon ailenin dört aylık elektrik, su ve doğalgaz faturalarına denk düştüğünü kaydeden Torun, “Siyasi iktidarın yanlış politikaları, vatandaşlarımızı derin bir ekonomik buhran ile karşı karşıya bıraktı. Döviz kurları tarihi zirvesine ulaştı. Türk Lirasının değeri bu yönetimin elinde adeta pula döndü. Türkiye’nin dış borcu haziran sonu itibarıyla 446 milyar dolar olarak açıklandı. O günden bu güne kadar dış borcun TL karşılığı 1,5 trilyon lira arttı. Şu anda Türkiye, tarihte görülmeyen bir beceriksizliğe, cehalete ve liyakatsizliğe teslim olmuş bir yönetimle karşı karşıyadır. Bu kötü ekonomi politikasının belediyelerimize maliyeti de çok ağır oldu” dedi.

4 MİLYON ÖĞRENCİYE BİLGİSAYAR ALINIRDI

“Bizim belediyelerimiz, siyasi iktidarın çıkardığı tüm engellere rağmen, vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için tarihi bir mücadele veriyor” diyen CHP’li Torun, “Tüm çabalarımıza rağmen iktidarın yanlış politikaları sonucu ortaya çıkan bu tablo içimizi yakıyor. Bu kötü yönetimin belediyelerimizin kasasından çaldığı 23 milyar TL ile neler yapılırdı? 4 milyon 200 bin öğrencimize bilgisayar alınırdı. Bu parayla, kilometrelerce metro projeleri, büyük bütçeli alt yapı projeleri hayata geçirilirdi. Ancak iktidar, bu kaynağı, hiçbir bilimsel karşılığı olmayan kur politikasına ezdirdi. Bu acı tabloyu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.