Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili açıklamalarına ilişkin “Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kastettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşası için 6’lı Masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir” dedi.

DP Genel Başkanı Uysal'dan tartışılan paylaşımı için açıklama

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 10 Nisan’da, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama tartışma yaratmıştı.

Uysal, "Türk Milleti'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, seçilebilirlik, seçim sonrası 20 yılda AK Parti tarafından 'devr-i sabık' muamelesine maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!" demişti.

Uysal, bugün yeni bir paylaşımla sözlerine açıklık getirdi.

Uysal’ın sosyal medyadan yaptığı yeni açıklama şu şekilde:

“Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kastettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşası için 6’lı Masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir.”