Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, altılı masanın adayının kim olacağına ilişkin bir soruya, “Siyasi parti liderlerinin aday olmasının doğru olduğu kanaatindeyiz” ifadeleriyle yanıt verdi.

DP Genel Başkanı Uysal: Siyasi parti liderlerinin aday olmasının doğru olduğu kanaatindeyiz
Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, cumhurbaşkanlığı seçimi için, "Siyasi parti liderlerinin aday olmasının doğru olduğu kanaatindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Uysal, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) düzenlediği programda iş dünyası temsilcileri ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı açıklamalarda, "Altılı masanın adayı belli mi?", "CHP Genel Başkanı adaylığını açıklarsa etnik kökeninden dolayı adaylığı dezavantaj olur mu?" şeklindeki soruları yanıtlayan Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Adayıyla, kadrosuyla, bir paket programı milletin önüne koymayı hedefindeyiz. Önümüzde cumhurbaşkanlığı ve parlamento rekabeti var. Öne cumhurbaşkanlığı seçimleri çıkıyor. Siyasi partilerin liderlerinin icracı iddiaları, hüviyetleri dolayısıyla bu süreçte aday olmasının doğru olduğu kanaatindeyiz. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ki bu süreçte çok önemli vazifeler gördüler. İktidarın kimlik sahalarına, mahallelere hapsetme siyaseti dolayısıyla toplumumuzun kimi kesimlerinde gelişen bu endişeleri anlamakla beraber, bu ortak paydada, adayıyla, kadrosuyla, programıyla ortaya koyduğu paket programla bu süreçten başarıyla çıkacağımız kanaatindeyim" diye cevap verdi.

DHA