Dr. Kamil Furtun, ölümünün 6’ncı yılında unutulmadı

HABER MERKEZİ

Samsun’da görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Kamil Furtun, önceki gün ölümünün altıncı yıldönümünde, adının verildiği SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hizmet Binası önünde anıldı. Eşi Dr. Funda Furtun, “Kamil, doktor olduğu için öldürüldü” dedi. Dr. Furtun, şöyle konuştu: “Bu cinayetin ve ihmallerin yaslandığı olgular; toplumun hafızasızlığı, kitlelerin yılgınlığı, mücadele etmenin süreksizliğiydi. Kısaca unutuşun toplumsal gücüne dayanıyor katiller, sorumsuzlar, kötüler. Ben de acımı eyleme ve savaşmaya dökerek onu uğurlamayı seçtim. Unutmadım, unutmadınız, unutturmayacağız.”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut ise saldırganın altı yıl önce “Bu hastanenin en sevilen doktoru kim?” sorusuna aldığı yanıt üzerine gidip Dr. Kamil Furtun’u katlettiğini anımsattı. Sağlıkta Şiddet Yasası’nın yeterince etkili olmadığının, Ankara’da Dr. Ertan İskender’in uğradığı saldırıda da görülebileceğini belirten Bulut, TTB olarak daha etkili bir yasa için TBMM’ye teklif sunduklarını kaydetti.

DURUMUM 5 GÜN SONRA BELLİ OLACAK

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bıçaklı saldırı sonucu elinden ve belinden yaralanan Dr. Ertan İskender, dün video mesaj yayımladı. Durumu hakkında bilgi veren genç hekim, bıçak darbesiyle ağır şekilde yaralanan parmaklarının durumunun 5 gün sonra belli olacağını söyledi. Belindeki kesik bölgesinde gece kanama olduğunu belirten İskender, “Hocalarımız müdahale etti, kanama durduruldu. Arayan soran herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.