Almanya’nın Saksonya eyaletinin başkenti Dresden’de gerçekleştirilen mültecilerle dayanışma eyleminde, sınırların kapatılmasına tepki gösterildi: “Bu tahammül edilemez durumu kabullenemeyiz”

Dresden’de mültecilerle dayanışma eylemi

BirGün/ALMANYA

Almanya’nın Saksonya eyaletinin başkenti Dresden’de “Dayanışmayı Savunmak – Avrupa’nın Surları ile Savaşmak” adıyla düzenlenen gösteride, Yunanistan’da Avrupa Birliği sınırlarının kapatılması ve mültecilere yapılan kötü muamele kınandı. Gösteri, Saksonya Mülteci Komisyonu’nun da üyesi olduğu birlik tarafından düzenlendi.

MÜLTECİLERE İTİBAR EDİLMELİ

Organizatörlerden Lara Edtmüller konuşmasında “Bu tahammül edilemez durumu kabullenemeyiz. Yunanistan kamplarındaki ve Yunanistan - Türkiye sınırındaki insanlara itibar gösterilmesini ve bu durumdan kurtarılmasını talep ediyoruz” dedi.

‘KİMSE İLLEGAL DEĞİLDİR’

Şehrin en işlek yerlerinden Alaunplatz’da başlayan gösteri, ana köprüler üzerinden şehir merkezindeki belediye binasının önünde devam etti. Konuşmacılar Yunanistan’daki anti-faşist hareketle dayanışma içinde olduklarını belirterek zor durmdaki mültecilerin Avrupa Birliği’ne kabul edilmesini talep ettiler. Mission Lifeline kurumunun sözcüsü, insanların büyük dram yaşadığını belirterek, “Sığınmacıların botlara binmeleri, botların adalara yaklaşması mafyatik kişilerce engelleniyor. Adalar kaos içinde. Avrupalı siyasetçiler ise bunu sadece izliyor” dedi. Gõsteri “Kalma hakkı, her yerde, kimse illegal değildir!” sloganları ile sonlandı