Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe! Girişimi üyeleri yarın (Pazartesi) saat 12.30'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) Meclis Grubu'na destek ziyaretinde bulunacak. Silahlar ve yasakların değil...

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe! Girişimi üyeleri yarın (Pazartesi) saat 12.30'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) Meclis Grubu'na destek ziyaretinde bulunacak. Silahlar ve yasakların değil, sivil siyasetin, demokrasi ve özgürlüklerin konuşmasını istediklerini belirten üyeler, ziyaretlerinin amacını, DTP'nin toplumsal barış yönünde sivil ve demokratik çabalarına destek vermek ve vekil olarak seçilmelerini kutlamak olarak açıklıyor.

"Kürt sorunu ve bu sorunun taşıyıcısı halk kesimlerinin, Türkiye siyaset sahnesinde temsil gücüne kavuşması, gereksinim ve taleplerini kendi seçtikleri vekiller aracılığıyla duyurabilmesi, demokrasi adına önemli bir adım ve toplumsal barış için vazgeçilmez bir durumdur" diyen üyeler şunları kaydetti: "Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız, Mehmet Nezir Karabaş, Akın Birdal, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, Pervin Buldan, Se-bahat Tuncel, Emine Ayna, Ahmet Türk, Sırrı Sa-kık, M. Nuri Yaman, Osman Özçelik, İbrahim Binici, Sevahir Bayındır, Hasip Kaplan, Şerafettin Halis, Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer, yalnızca 1,5 milyon seçmenin, yalnızca seçildikleri bölgelerin ya da yalnızca Türkiye'de yaşayan Kürt halicinin değil, hepimizin vekaletini yürütme hak, görev ve yetkisine sahiptir. DTP milletvekillerinin görevlerine devam etmelerini istiyoruz." Destek ziyaretinde bulunacak heyette, Prof. Dr Baskın Oran, Prof. Dr Kadir Cangızbay, Sanatçı Lale Mansur ve Mehmet Ali Alabora gibi isimlerin de yer alması bekleniyor.

ÖZLEM ZORCAN ANKARA