22 Temmuz seçimlerinin ardınıdan siyasi linç kampanyası ve saldırılarla karşı karşıya kalan, son olarak da....

22 Temmuz seçimlerinin ardınıdan siyasi linç kampanyası ve saldırılarla karşı karşıya kalan, son olarak da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının kapatılması istemiyle dava açtığı DTP, dün Meclis grup toplantısında tarihi bir gün yaşadı. Mülkiyeliler birliği önünden Meclis'e kadar yürüyen sanatçı, aydın, akademisyen ve Barış Meclisi üyeleri, DTP Meclis grup toplantısına katılarak DTP'lilere "yalnız değilsiniz" mesajı verdiler.

DTP'nin grup toplantısına katılan isimler ise yazar ve şair Vedat Türkali, yazar ve Şair Murathan Mungan, EMEP Başkanı Levent Tüzel, Birgün gazetesi yazarı Doğan Dıhç, işadamı Osman Kavala, gazeteci yazar Nuray Mert, Barış Meclisi sözcüsü Prof. Dr. Cengiz Güleç, Barış Meclisi sekteter-yasından Hakan Tahmaz, kurt aydınlarından Şeydi Fırat, Birgün gazetesi yazarı Ahmet Çakmak, İHD Başkanı Hüsnü Öndül, ÇĞD Başkanı Ahmet Abakay, eski İstanbul Dev-Genç Başkanı Celalettin Can, DSİP Genel Başkanı Doğan Tarkan, Yayıncı yazar Er-tuğrul Kürkçü, SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Füsun Erol, SDP MYK üyesi Hüseyin Taka, Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kazım Genç, Avukat Mebuse Tekay, Prof. Dr. Mithat Sancar, Gazeteci-yazar Murat Çelikkan, Türkiye 78'liler Federasyonu Başkanı Nimet Tanrıku-lu, aydın-yazar Şennur Sezer, Gazeteci yazar Yıldırım Türker, yazar Adnan Özyalçın, aydın-yazar Bülent Atamer, yazar Tahsin Yeşildere, Ezilenlerini Sosyalist Platformu temsilcisi Gülcan Taşkıran, avukat Mebuse Tekay oldu.

MUNGAN: DTP YALNIZ DEĞİL
DTP'ye destek veren isimler arasında olan şair ve yazar Murathan Mungan da kürsüden yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir an önce barış kültürü oluşturulması gerektiğini ifade etti. n şair ve yazar Murathan Mungan da kürsüden yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir an önce barış kültürü oluşturulması gerektiğini ifade etti. 5 yaşındayken i960 askeri darbesini, 15 yaşındayken 12 Mart darbesini ve 25 yaşındayken 12 Eylül askeri darbesini gördüğünü ifade eden Mungan, "artık darbe istemiyorum" diye konuştu. Türkiye Barış Meclisi adına konuşan Prof. Dr. Cengiz Güleç ise diyalog ve demokrasinin önemine işaret etti. Güleç, "DTP üzerindeki baskıları kınıyoruz" dedi.