Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, DTP'li Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un ceza almasını eleştirerek, siyasi parti genel başkanlarının bir bildiri gerekçe gösterilerek cezalandırılmalarının demokratik bir ülkede rastlanır bir durum olmadığını

Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, DTP'li Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un ceza almasını eleştirerek, siyasi parti genel başkanlarının bir bildiri gerekçe gösterilerek cezalandırılmalarının demokratik bir ülkede rastlanır bir durum olmadığını söyledi.

'YENİ BİR SALDIRI DALGASI'
Gelişmelerin tesadüf olmadığını belirten Tüzel, "Siyasi parti genel başkanlarının dayanaksız ve hukukla bağdaşmayan gerekçelerle suçlu ilan edilmeleri ve cezalandırılmaları, parti binalarının basılması, siyasi parti il başkanlarının ve yöneticilerinin açıklama ve demeçlerinden dolayı hakarete maruz kalmaları, gözaltına alınmaları ve tutuklanmalarında süren artış kaygı verici boyutlara ulaştı"dedi.

Tüzel, "Bu gelişmeler düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik yeni bir saldırı dalgasına işaret ediyor. AKP Hükümeti demokratikleşmeden söz edip, Türkiye'de 'sessiz devrimler yaşanıyor' açıklamaları yaparken, düşünceye ve ifadeye, siyasi partilerin varlığına bile tahammül gösterilmiyor" dedi.

Emek Partisi Genel Başkanı Tüzel şöyle devam etti: "DTP'ye karşı başlatılan saldırıların yetkililerin ABD'ye yaptıkları geziden sonraya ve Newroz öncesine denk düşmesi de düşündürücü. Bu hukuk dışı uygulama ve kararları sadece Kürt halkına değil, Türkiye halkına, barışa ve kardeşliğe yönelik saldırılar olarak değerlendiriyoruz. Newroz Bayramı öncesinde barış ve demokrasi isteyen, halkların kardeşliğinden yana tüm Türkiye halkına karşı başlatılmış bu saldırılara son verilmeli, tutuklu parti yöneticileri serbest bırakılmalı." Birgün

DTP'lilere ceza ve dava yağdı
DİYARBAKIR'da 2 yıl önce Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle ormanlık alana fidan dikmek isteyen kadınlara belediye aracını tahsis ettiği gerekçesiyle yargılanan DTP'li Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanık Karatekin'e, "Siyasi Partiler Kanunu'nun 116. maddesine muhalefet suçundan" 6 ay hapis cezası verdi. Karatekin'e verilen ceza daha sonra 3 bin YTL para cezasına çevrildi.

DTP'Lİ YÖNETİCİYE TUTUKLAMA
DTP Diyarbakır Çermik İlçe yöneticisi Hacı Akbulut, 15 Şubat 2007'de, Koşuyolu Parkı'nda, Öcalan'ın yakalanarak Kenya'dan Türkiye'ye getiriliş günü nedeniyle yapılan basın açıklamasında, örgüt lehine slogan attığı gerekçesiyle gözaltına alındı. DTP yöneticisi Akbulut, basın açıklamasında, "örgüt propagandası yapmak ve örgüt lehine slogan atmak" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BAYDEMİR'İN EŞİNE DAVA
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in eşi ve İHD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir hakkında "Yargı görevini yapanı etkileme" suçundan dava açıldı. İddianamede Baydemir hakkında, TCK'nin 277,53/1-a-b-c-d-e maddelerini içeren, "Yargı görevini yapanı etkileme" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.